УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

«Бібліотечне краєзнавство – основні напрями краєзнавчої діяльності бібліотек

20 трав. 2016
Семінар бібліотечних працівників

Семінар бібліотечних працівників «Бібліотечне краєзнавство – основні напрями краєзнавчої діяльності бібліотек»

           20.05.2016 в центральній міській бібліотеці відбувся семінар  бібліотечних працівників за темою: «Бібліотечне краєзнавство – основні напрями краєзнавчої діяльності бібліотек».  В своєму виступі директор централізованої бібліотечної системи Крамаренко О.М.  зазначила, що в сучасних умовах, краєзнавча робота набуває все більшого значення.  Популяризувати літературу, яка висвітлює сторінки історії рідного краю, його етнічні, мовні, культурні традиції, творчість його талановитих людей  - ось основні напрямки  в роботі сучасних бібліотек. Збирання та збереження краєзнавчих матеріалів робить діяльність бібліотеки унікальною, адже  на відміну від архівів музеїв,  бібліотека доступна, має величезний досвід роботи з населенням.

          В своїх виступах, обміні досвідом працівники бібліотек міста підкреслили, що робота з громадою  і на благо громади майже завжди пов’язана  з краєзнавством. Традиційні форми краєзнавчої роботи зазнають змін, стають більш наближеними до жителів та більш яскравими.   Готуючись до семінару, працівники бібліотек підготували цікавий матеріал по історії бібліотек міста.

         Здійснюючи краєзнавчу роботу, бібліотеки співпрацюють з    культурно-освітніми закладами, громадськістю,  краєзнавчим музеєм ім.Сибільова.  В рамках обміну досвідом учасники семінару відвідали краєзнавчий музей, де ознайомились з новою експозицією  і намітили подальші плани роботи з краєзнавства.

.

.