УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

День міста Ізюм 2016

11 черв. 2016
11 червня 2016 року місто Ізюм відсвяткувало свій 335-й День Народження.

11 червня 2016 року місто Ізюм відсвяткувало свій

335-й День Народження.

          Від самого ранку й до пізнього вечора тривало свято – повсюди лунала музика, відбувались безліч різних заходів та розваг.

         Розпочався день із урочистого відкриття свята на Шевченківській алеї. Таланти міста своїми виступами радо вітали керівництво міста і почесних гостей. В рамках святкування 335-ї річниці нашого міста, ізюмські творчі колективи звітували в обласному творчому огляді-конкурсі «Слобожанські передзвони». Творчий звіт ізюмчан оцінювали шановні гості із Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Урочисте відкриття розпочалось біля сходів до Шевченківської алеї, розпочавши цілу низку заходів, що проходили на території центрального парку.

 

.

.

.

.

.

 

         Неподалік фонтану, у парку усіх гостей свята вітала Ізюмська Слобода – імпровізоване українське подвір’я, де Господар із Господинею, а також їх куми, радо вітали усіх – співали і танцювали, пригощали українськими смаколиками, проводили цікаві ігри, взяти участь у яких могли усі бажаючі, отримавши за це гарні призи. Також на українському подвір’ї вручали пам’ятні подарунки усім, хто долучився до акції «Я з полуничного міста» - прийшов на свято із полуничним елементом у зовнішньому вигляді.

 

.

.

.

 

         Традиційною подією свята став фестиваль-конкурс «Ярмарок полуниці» та конкурс квітів, на тему «25 років Незалежності України». Переможцем у номінації «Найбільша полуниця за розміром» стала Валентина Вінник, яка виростила ягоду вагою у 112 грамів. У номінації «Найбільша кількість сортів полуниці, представлених на Ярмарок» переміг Дмитро Гарькавенко, представивши на конкурс 21 сорт полуниці. А у квіткарському конкурсі перемогла Оксана Акульшина, котра виготовила святкову патріотичну композицію з квітів.

         По всій території парку розташувалась виставка робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, в якій взяли участь майстри з міста Ізюм, Харківської та інших областей України. Роботи майстрів вражали своїм різноманіттям та майстерністю виконання. Виставка поєднала багато напрямів творчості: традиційна народна вишивка, сучасна вишивка нитками, бісером та стрічками, соломо плетіння, флористика, бісероплетіння, живопис, макраме, в’язання, народна лялька, український оберіг, кераміка, деку паж, квілінг та багато інших. Виставка привернула увагу  присутніх  - увесь час коло майстрів було багато людей, що не тільки роздивлялись, а й купували вироби майстрів.

.

 

         На танцювальному майданчику теж було цікаво. Тут для наймолодших глядачів проводилась лялькова вистава «Пригоди кота Васьки». Також усі бажаючі могли спробувати себе у малюванні в альтернативних техніках – піпетками, пальцями та іншим. Крім того, працівники дитячої художньої школи робили усім бажаючим український боді-арт – розмальовували обличчя та руки різними малюнками і візерунками.

.

.

.

         У частині центрального парку, що ближче до будівлі загальноосвітньої школи №4, затишно розташувалась «Літературно-музична вітальня», де своїми виступами радували глядачів місцеві поети та хорові колективи.

 

         Вранішня розважальна програма вражала своїм різноманіттям – кожен гість свята міг знайти собі заняття до душі. Окрім заходів у центральному парку, на центральній площі працювали атракціони та святкова торгівля.

         Між ранковою та вечірньою програмами у центрі міста, на стадіоні «Локомотив» відбувся футбольний матч П’ятого Чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорських команд першої ліги сезону 2016 року. У боротьбі зійшлись команди: «Крем’янець» (місто Ізюм) та «Олімпік» (Ізюмський район). Не дивлячись на поразку Ізюмської команди, матч видався цікавим та насиченим.

         О 17 годині святкування на центральній площі продовжилось концертом авторської та рок-пісні «Тобі присвячую, Ізюм». Місцеві талановиті автори і виконавці представили глядачам свої пісні.

         Продовжилось свято наймасовішою подією дня – парадом вихованців творчих колективів міста Ізюм, який відкрив виїзд учасників мотоклубу «Head Wind».Пройшовши парадом, учасники заповнили собою заздалегідь намальовані на асфальті цифри. Так розпочався «Флеш-моб 335», що символізував вік нашого міста. Учасники дійства розмахували жовто-блакитними повітряними кульками та маленькими прапорцями міста. Завершився флеш-моб загальним виконанням Гімну міста Ізюм та випусканням кульок у повітря. Вийшло дуже яскраве та захоплююче шоу, наповнене патріотизмом та любов’ю до рідного міста. Після «Флеш-мобу 335» розпочався танцювальний марафон, під час якого танцювальні колективи міста представили свої найкращі та найяскравіші номери.


.

.

.

.

.

.

         По завершенню танцювального марафону на головну сцену міста вийшли ведучі, що розпочали офіційну частину міста. З привітальною промовою виступив Ізюмський міський голова Валерій Марченко, Архієпископ Ізюмсько-Куп’янської Єпархії Єлисей, секретар Куп’янської міської ради Володимир Занік, начальник відділу освіти Куп’янської міської ради Світлана Пасічник та депутат Харківської обласної ради від Ізюмського району Вісхан Ісламов. Кожен із почесних гостей привітав глядачів із днем народження міста Ізюм, побажав миру та процвітання. Після привітань настала традиційна мить урочистого відзначення ізюмчан. Подяку, квіти і грошовий подарунок у розмірі однієї тисячі гривень від міського голови, а також освячену ікону від Архієпископа Єлисея,  отримали золоті ювіляри Григорій Петорвич та Євгенія Павлівна Каранда. Також були відзначені дві пари молодят, що побралися саме на День міста – Євген та Вікторія Полешко, Олег та Анастасія Бережні. Молодята отримали подяку, квіти і грошовий подарунок у розмірі однієї тисячі гривень від міського голови, а також вінчальні ікони та сертифікат на вінчання у будь-якому храмі міста Ізюм від Архієпископа Єлисея. Традиційно було відзначено новонародженого, що народився у День Народження міста - новоспеченим батькам було вручено квіти від міського голови і освячений золотий хрестик та сертифікат на хрещення у будь-якому храмі міста Ізюм від Владики Єлисея. Під час офіційної частини свята було нагороджено переможців конкурсів «Ярмарку полуниці» - переможці отримали квіти, грамоти та грошові подарунки від міського голови.

.

.

         В рамках святкування 335-ї річниці дня міста Ізюм, також  проводився фінал Всеукраїнського конкурсу краси «Перлини Слобожанщини», переможниць якого біло відзначено під час урочистої церемонії нагородження. Міні-маленькою перлинкою Слобожанщини стала Войцун Анастасія, звання маленької Міс Перлинки Слобожанщини отримала Глущенко Олександра. Юною Міс Перлиною Слобожанщини стала Колчанова Анастасія, а звання Міс Перлини Слобожанщини отримала Кравченко Дар’я – дівчата отримали дипломи переможниць та цвіти від Ізюмського міського голови. Найвищу нагороду, звання Гран-прі конкурсу та корону від міського голови отримала Бутенко Софія.

.

         Також, під час офіційної частини свята, міський голова нагородив начальника Управління культури Ізюмської міської ради Олену Яснову сертифікатом на отримання солодких подарунків (800шт.) для творчих колективів закладів культури.

         На цьому урочиста частина завершилась і розпочався святковий концерт найталановитіших вокалістів міста Ізюм.

.

.

.

 

         Найочікуванішою подією дня став виступ гостей свята – поп-рок гурту «LAMA». Вони виконали свої найзнаменитіші пісні, чим дуже порадували глядачів, яких на той час зібралось стільки, що площа ледь вміщувала усіх бажаючих побачити виступ зірок української естради. Завершив виступ гостей яскравий святковий салют.

.

.

         А завершенням свята стала загальноміська дискотека, до якої могли долучитися усі.

         В цілому свято 335-ї річниці Дня міста Ізюм стало найяскравішою подією року, що надовго залишиться у пам’яті жителів та гостей нашого рідного, такого солодкого і гарного міста.