УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Україні — 25!

24 серп. 2016
Ізюмчани відсвяткували ювілейний День Незалежності України

Україні — 25! Ізюмчани відсвяткували ювілейний День Незалежності України

 

           Конкурс дитячих візочків, парад вишиванок, урочистий концерт — таким запам’ятався жителям та гостям Ізюма День Незалежності України.

           24 серпня наша країна стала ще на рік дорослішою. За чверть століття вона пройшла нелегкий шлях становлення. Але двадцять п’ять років тому здійснилася споконвічна мрія нашого народу – бути господарем на своїй Богом даній землі. Серпневий день 1991 року став новою точкою відліку в житті кожного з нас.

           Ізюмчани, як і всі українці, в кращих традиціях, відсвяткували своє отримане право на свободу та свою незалежність. Дещо дощова та похмура погода не завадила ізюмчанам разом відсвяткувати одне з головний національних свят своєї країни. Адже дощ на свято навпаки вважається гарною прикметою. Тож урочистості розпочались святковим парадом “Мої — свободи 25”, коли центральною вулицею міста, вбрані у національний одяг, під оплески йшли діти та дорослі.

           Цього року вперше в Ізюмі пройшов парад дитячих візочків “Казкова країна”. Популяризація сімейних та національних цінностей, виховування у громадян почуття єдності та патріотизму були основною метою конкурсу, який вразив своєю фантазією та колоритом. Запряжений кінь, медова діжка з ведмедем, колісниця, українська хата-мазанка — творчість та креативність молодих батьків не знала меж. Тому члени журі навіть розгубилися. Та все ж вони визначили трьох переможців, які отримали грошові винагороди 3000, 2000 та 1200 грн. за І, ІІ та ІІІ місця відповідно. Ще одна учасниця отримала приз глядацьких симпатій і також грошову винагороду. Всі інші учасники отримали сертифікати на придбання необхідних для малюків товарів в аптеках міста. Ізюмський міський голова Валерій Марченко, проводячи церемонію нагородження, тепло вітав молоді родини зі святом та дякував за оригінальність оформлення, яскравість та дух патріотизму, який був присутній в кожному дитячому візочку.

            Після нагородження міський голова привітав городян зі святом та вручив найголовнішу відзнаку - звання “Почесний громадянин міста Ізюм” екс-меру Ізюма Богдану Сидору - за багаторічну бездоганну роботу в ім’я захисту і відстоювання інтересів людини праці та безпосередню участь у розвитку соціально-економічної сфери міста Ізюм. Також грамотою Харківської обласної ради за високий професіоналізм, сумлінну, плідну працю і відданість справі, значний особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування був нагороджений секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян.

           Далі на ізюмчан чекав святковий концерт за участі творчих колективів та кращих виконавців міста.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.