УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Бібліотеки

13 жовт. 2016
до Дня українського козацтва

Бібліотеки до Дня українського козацтва

 

     13 жовтня 2016 року в центральній міській бібліотеці для учнів 9 класів ЗОШ № 4 був проведений мультимедійний урок презентація : «Феномен українського козацтва», присвячений Дню захисника України, Дню  українського козацтва та Дню святої Покрови Пресвятої Богородиці.

    В читальному залі бібліотеки функціонує історико-краєзнавча виставка: «Шляхами звитяги, лицарства і честі». Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. Про них написано багато наукових  книжок та художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави  - гімні України. Козаків можна побачити на парадах  нашого війська, їх зображення є на українських  грошах та поштових марках. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, захисник Вітчизни, оборонець прав віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

    Присутні здійснили чудову подорож у славне козацьке минуле. І в черговий раз переконалися, що козацькому роду – нема переводу.

 

    Також цього дня в Ізюмській загальноосвітній школі №12 працівниками бібліотеки - філії №1 - Крамаренко О.М. та Єньшиною І.М. була проведена патріотична година «Подорож козацькими стежками». Були запрошені учні 10-а і 10-б класу. Учні послухали змістовну розповідь про історію цього свята, про Запорізьку Січ, славетні походи наших пращурів, їх звичаї та подвиги. А також бібліотекарі ознайомили присутніх з новою літературою по цій тематиці, яка надійшла до бібліотеки. Уважно слухали діти виступ воїнів-учасників Антитерористичної операції, які були присутні на заході, а саме: старшого сержанта Духіна В.І., старшого солдата Мішкова С.В. і старшого солдата Толкачова Андрія, випускник 12-ї школи.

    Учні завзято співали козацькі пісні та декламували вірші. Наприкінці зустрічі присутні заслухали козацький марш. Захід пройшов урочисто і піднесено.

 

    А бібліотека – філія №2 на базі БК «Сучасник» провела захід, присвячений до Дня захисника Вітчизни «Україна від козацьких шляхів до сьогодення» з показом документального фільму.  На захід було запрошено воїнів-учасників Антитерористичної операції Ісіченко С.А., Лобанич С.В. і Тертишний В.Ю.

    Бібліотекар розповів про історію українського війська та привітав всіх зі світом. Завуч школи Іванова Г.А. взяла інтерв'ю у кожного з воїнів АТО, вони розповіли в яких бригадах воювали, що головне на війні, розповіли про своїх побратимів.  Дитячий хор Ізюмської загальноосвітньої школи №2 виконав попурі з українських та козацьких пісень. Діти подарували воїнам квіти та подарунки виготовлені своїми руками. На заході були присутні діти 3-7 класів ІЗОШ №2, усього 180 чоловік.

 

.

.

.

.

.