УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





В гостях у фінського Йоулупуккі

10 січ. 2017
фестиваль З Новим Роком навколо світу

В гостях у фінського Йоулупуккі

          З 10 жовтня 2016 року по 10 січня 2017 року відбувся Перший фестиваль сценічних форм аматорів народного мистецтва Харківської області «З Новим Роком навколо світу», присвячений новорічним святам.

          Фестиваль представив собою показ творчих робіт сценічного формату новорічної  тематики. Кожен учасник отримав певне завдання, присвячене художньо-мистецькій презентації традицій новорічних свят у різних країнах світу. Учасники повинні були розкрити та донести до глядача своєрідність святкування нового року саме тієї країни, яка випала їм під час жеребкування.

          Участь у фестивалі такого роду – справа нова і незвична, а тому участь у ньому взяли лише 7 міст та районів Харківської області. Управління культури Ізюмської міської ради стало одним із учасників фестивалю, отримавши, за результатом жеребкування, завдання відобразити у роботі  традиції святкування Нового Року в Фінляндії, батьківщині Санта Клуса, що по фінські зветься  Йоулупуккі. Окрім Ізюма, у фестивалі взяли участь місто Лозова, місто Первомайський та Первомайський район, Краснокутський, Великобурлуцький та Дергачівський райони.

          Підготовлена художньо-мистецька презентація новорічних традицій Фінляндії мала вигляд відеоролику, котрий надсилався журі фестивалю. Над фестивальною роботою від міста Ізюм працювала ціла команда творчих людей – Надія Шерстюк, Максим Кондратьєв, Юлія Зушенська, Ольга Деканенко, Анастасія Гарагуля, Наталя Полівода, Ірина Овередна, театральний колектив «ШОК» і зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Вдохновение». Для створення відеоролику учасники переглянули багато відео та статей про особливості традицій святкування Нового Року у Фінляндії, а також шили костюми, створювали декорації та пекли традиційні імбирні пряники. В результаті кропіткої суспільної праці було знято яскравий та цікавий відеоролик «В гостях у фінського Йоулупуккі». Управління культури Ізюмської міської ради дуже вдячне ресторанному комплексу «Рідна хата» за надану можливість використати приміщення та подвір’я ресторану як знімальний майданчик.

          І ось у вівторок, 10 січня 2017 року у приміщенні КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» відбувся Гала-концерт фестивалю «З Новим Роком навколо світу», на який зібралися майже всі його учасники. Кожна присутня команда учасників представляла не тільки свій відеоролик, а й невеличкий уривок своєї сценічної роботи. Саме для цього від Ізюма Гала-концерт відвідала творча команда, котра яскраво представила свою роботу. Наш Йоулупуккі не тільки розповів присутнім про традиції святкування Нового Року і представив своїх помічників, а ще й запропонував усім присутнім загадати новорічне бажання і скуштувати смачних імбирних пряників. Такий підхід до презентації своєї роботи мав успіх – про це свідчили гучні оплески та похвала від журі.

          Усі учасники фестивалю отримали дипломи за участь. Ізюмчани привезли додому Подяку Управлінню культури Ізюмської ради за сприяння в підготовці художньо-мистецької презентації, Дипломи за участь дитячого та дорослого театрального колективу «ШОК», зразкового аматорського ансамблю народного танцю «Вдохновение» та особисто режисеру-постановнику фестивальної роботи – Надії Шерстюк. Також учасники отримали пам’ятні подарунки.

          В цілому фестиваль «З Новим Роком навколо світу» справив позитивне враження, давши можливість спробувати себе у новому різновиді творчої роботи.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.