УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Віват, Палац!

20 січ. 2017
Палацу молоді та підлітків "Залізничник" 90 років!

Віват, Палац!

 

          «Хто б міг подумати – мені вже 90! Але я зовсім не відчуваю цих років, як і раніше я  молодий душею і повний творчого натхнення. І хоча всі по-старому називають мене клубом, я – Палац культури. Мабуть, знайдуться скептики, які відмітять, що будівлі не розмовляють, ну що ж, я на це відповім їм, що коли в твоїх стінах витає дух творення, молодості, оптимізму і  таланту, то просто неможливо залишатися просто будівлею. Ти починаєш дихати в такт, думати і творити разом з тими, хто приходить сюди щодня і творить диво.»

Палац молоді та підлітків «Залізничник»

 

         Таким словами розпочався концерт, присвячений 90-річному ювілею Палацу молоді та підлітків «Залізничник», що відбувся в п’ятницю 20 січня. На святі зібрались працівники Палацу різних років, ветерани праці, вихованці колективів та жителі міста, котрим цікава історія такого важливого закладу культури міста.

         Задля організації культурного життя, у місті діє аж 8 закладів культури, кожен з яких виконує свою важливу роль. Палац молоді та підлітків «Залізничник» - архітектурна пам’ятка початку ХХ сторіччя. У цьому році Палац відзначатиме своє 90 років. Щороку заклад проводить та приймає участь у багатьох масових заходах. Це загальноміські, державні, професійні, календарні заходи, вечори відпочинку, ігрові та розважальні програми для дітей та молоді, звітні концерти творчих колективів Палацу, конкурси і фестивалі.

         Незмінним директором Палацу більше 30-ти років була Надія Андріївна Морока, котра стала справжньою мамою для співробітників Палацу та його вихованців. На сьогодні Надія Андріївна вже на заслуженому відпочинку, а її наступницею на посаді директора, за результатом конкурсного добору, у 2016 році стала Людмила Євгенівна Гришко, котра вже кілька років працює в Палаці.

         Активну участь у житті Палацу, рідного міста та за його межами приймають творчі колективи. Вокальному мистецтву усі бажаючі можуть навчитись у Людмили Мітільової в народному аматорському вокальному колективі «М-Стиль» - вихованці котрого неодноразово ставали переможцями різноманітних конкурсів і фестивалів. Танцювальну майстерність тут викладають у зразковому аматорському хореографічному колективі «Імідж-клас» (керівники Наталія Ільгова та Олеся Біляга). Оригінальним жанрам творчості навчають у зразковому художньому колективі естрадно-циркового мистецтва «Чудесники» (керівники Валентина Черевко та Олена Курило) і в дитячому любительському об’єднанні «Театр без кордонів» (керівник Ольга Рогуліна). На базі Палацу активно діють студія сучасного танцю «Ритм Денс» (керівник Альона Булавенко) та студія стилю та краси «Імперія грації» (керівники Людмила Гришко та Ніно Кердикошвілі).

          Святковий концерт на честь Палацу став визначною та яскравою подією. Під час концерту лунали привітання, дарувалися подарунки, квіти, пісні й танці.  Було продемонстровано відеоролики, де відобразилась уся історія Палацу. А перед концертом у фойє було представлено виставку досягнень колективів та демонструвався фільм «Золоті сторінки історії», котрий був знятий до 80-ти річчя Палацу під керівництвом Надії Мороки. Було також вручено квіти ветеранам праці, котрі багато років присвяти роботі в Палаці.

          З вітальними словами виступили Ізюмський міський голова Валерій Марченко та начальник Управління культури Ізюмської міської ради Олена Яснова. Вони привітали колектив Палацу з такою визначною датою та вручили Грамоту і подарунок від міської влади – два професійних мікрофони. Також з привітаннями виступили начальник ПЧ-5 Андрій Шаповал та колишній директор Палацу Надія Морока.

         В цілому концерт подарував присутнім гарний настрій і позитивні емоції.

         Щиро вітаємо колектив Палацу молоді та підлітків «Залізничник» за святом! Віват, Палац!

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.