УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





День Європи в Ізюмі

20 трав. 2017
Європейський ярмарок

День Європи в Ізюмі

 

       20 травня ізюмчани вперше відсвяткували День Європи. Того дня на мешканців та гостей міста чекало багато новинок та сюрпризів.          Зокрема, можливість скуштувати європейську кухню та послухати національну музику, фото-зони у стилі європейських міст, національні танці, вбрання та багато іншого.

       Участь у заході взяли організації, підприємства та громадські об’єднання міста.  

       Управління культури на святі представили уже знайому з новорічного конкурсу Фінляндію. Викладачі Дитячої музичної школи на скрапках зіграли Гімн цієї країни, справжній Йоулоу-Пуккі та його дружина Йоулоу-Моррі радо вітали гостей та пригощали їх фінськими смаколиками - смаженими сосисками, картопляними коржиками, булочками з корицею та кавою з молоком.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

       По обіді на центральній алеї міського парку облаштували «Європейський  ярмарок», який складався з наметів, що представляли різні країни Європи – Україну, Болгарію, Швейцарію, Францію, Грузію, Німеччину, Фінляндію, Нідерланди, Італію, Грецію, Іспанію, Велику Британію та Польщу.

       Представники організацій представляли кожен свою країну, її культуру, традиції, історію і, звичайно, національні страви та напої. Столи ломились від грузинських шашликів, українського сала та вареників, італійської пасти та піци, грецьких салатів та іспанської паельї. 

       Відкрив захід Ізюмський міський голова Валерій Марченко, який  привітав усіх з Днем Європи та подякував учасникам заходу за творчий підхід у презентації країн Європи.

       Після чого керівництво міста у повному складі відвідало кожен павільйон, де їх гостинно зустрічали та пригощали європейськими стравами. Валерій Віталійович вручив учасникам Подяки за участь та  солодкі торти із зображенням прапору країни, яку вони представляли.

       Під час прогулянки “Європою” міська влада почула і пророцтва Ванги , і поспілкувалась із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і помилувалась богинею краси та кохання Афродитою.

       А поки ізюмчани дегустували Європейську гастрономію,  біля пам’ятника Кобзареві розпочався концерт , в якому учасники заходу піснями або танцями представляли свою країну. Виступи відрізнялись колоритністю, яскравістю та неординарністю.

       Після виступів ізюмчан на центральній сцені для усіх присутніх відбувся концерт Оркестру 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади та Народного фольклорного театру-студії “Оберіг” м. Суми, які представлять музичний калейдоскоп “Мелодї Європи”.

       Ізюмчани залюбки долучились до свята – про це свідчить велика кількість  присутніх на заході.

.

.

.

.