УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

15 лют. 2017
до Дня вшанування учасників бойових дій

Бібліотеки міста до Дня вшанування учасників бойових дій

 

Афганистан болит в моей душе,

        И все, кого я встретил и не встретил,

          Пусть долго будут жить на этом свете

Как тишина на дальнем рубеже

   

      Після закінчення  Афганської війни пройшло 28 років, але біль від втрат і досі хвилює наші серця.  В  бібліотеках міста 14 – 15 лютого пройшли заходи  До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.  Так, 14 лютого  працівниками  міської бібліотеки – філії №2 проведено літературну годину під назвою "У мужності немає обмежень на вік"  для учнів ЗОШ №2,10 кл.  У заході взяв участь полковник у відставці, учасник бойових дій в Афганістані Віктор Васильович Ткаченко, який в своєму виступі згадав про тяжкі випробування, що випали  на долю воїнів – афганців.

    Вечір – пам'ять  «Крізь пекло афганської війни», який відбувся  в центральній міській бібліотеці,  - данина пам’яті загиблим землякам і усім тим, хто брав участь у тій війні. На захід було  запрошено учасника бойових дій в Афганістані, голову Ізюмської Ради  воїнів - інтернаціоналістів   Качуру Валентина Миколайовича та учнів 10 кл. Спогади воїна – інтернаціоналіста, відео презентація «Земляки – афганці» та вірші поетів – афганців – усе це створило відповідний настрій у присутніх і нікого не залишило байдужим.

   Для  учнів 9-Б та 8-А класів ЗОШ № 4 в міській дитячій бібліотеці проведена  години пам’яті «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану» . Бібліотекарі  в своїй розповіді  нагадали, що кожний солдат, який проходив службу в Афганістані, вартий поваги – адже він виконував свій громадський обов’язок. Поіменно згадали земляків – воїнів-інтернаціоналістів, які загинули на афганській землі. Діти з цікавістю переглянули уривок документального фільму « Афганістан 1979 – 1989», прослухали пісні про героїчну і трагічну афганську війну.

  До цієї дати у всіх бібліотеках міста  були оформлені книжкові  виставки.

 

.