УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Відомий український письменник і музикант

17 лют. 2017
Сергій Жадан відвідав Ізюм

Відомий український письменник і музикант

Сергій Жадан відвідав Ізюм

     Сергій Жадан, який відомий на теренах України як сучасний український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст та  володар численних національних нагород 16 лютого в  Ізюмі провів творчу зустріч із громадою міста, на якій порадував ізюмчан своїми творами з нової збірки “Тамплієри” та представив  музикантів гурту «Лінія Маннергейма». Зустріч відбулась за сприяння і підтримки міської влади та управління молоді, спорту та іміджевих проектів.

    Людина, яка об’єднує Схід і Захід, це взагалі краще, що сталося із сучасною українською літературою  – так говорять про лідера волонтерського руху Сергія в творчій спільноті.

       У теплій невимушеній обстановці Сергій читав свої твори, відповідав на численні питання слухачів. Після до уваги присутніх відбувся дебютний концерт гурту  «Лінія Маннергейма». Склад гурту — Сергій Жадан (голос), Євген Турчинов — гітарист гурту “Собаки в космосі”, Олег Каданов — лідер та засновник гурту “Оркестр Че”. Вже після зустрічі Сергій відзначив, що цей новий музичний проект під такою назвою, вперше презентовано саме в Ізюмі, чим він дуже пишається.

    Як написав журналіст та колишній редактор інтернет-видання  Cultprostir  Ігор Панасов про музичні твори гурту: “пісні, які кровоточать смислами, палахкотять серцевим вогнем і міцно-міцно прошиті нитками багатовікової культурної пам’яті. Пісні-ігри музичного розуму. Пісні, які угвинчені в бруд і пил наших днів так само щільно, як і в непорушне небо”. І дійсно, ізюмчани затаївши подих слухали сучасні музичні твори, які несли в собі реалії українського сьогодення, неоднозначність та глибокий смисл.

    Гості привезли міській бібліотеці в подарунок багато книжних новинок від різних українських видавництв. А в рамках благодійного фонду Сергія Жадана  частина виручених коштів з продажу екземплярів нової  збірки “Тамплієри” буде направлена дітям загиблих військовослужбовців в зоні АТО.

    Під час інтерв’ю Сергій зазначив, що з такої події розпочинається тривала дружба з нашим містом, з його керівництвом. Адже потрібно, аби українці більше дізнавались про такі красиві, колоритні міста на Сході країни з цікавою історією, про своєрідну Слобожанську Швейцарію. І це не просто слова –  спільно з міською владою та представниками громадськості  вже прийнято рішення влітку провести в нашому місті міжнародний музичний фестиваль «Дорога на Схід», до якого будуть залучені відомі гурти України та на який буде запрошено не тільки гості з України, але і з Європи.

 

.

.

.

.