УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

вечір-спомин в дитячій бібліотеці

24 квіт. 2017
«Чорнобиль: біль, пам'ять, пересторога»

«Чорнобиль: біль, пам'ять, пересторога»

вечір-спомин в дитячій бібліотеці

 

     «Із вогню у безсмертя

      смерть поправши

      ступили вони»     

 

      2017 рік –   31-річниця  Чорнобильської катастрофи. Бібліотеки  міста взяли участь у відзначені річниці найстрашнішої в історії техногенної катастрофи.

На виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, були спрямовані заходи проведені в бібліотеках  Ізюмської міської ЦБС.

       26 квітня центральна міська бібліотека провела  вечір  – спомин   «Чорнобиль: біль, пам'ять, пересторога», яким   розпочала цикл заходів приурочених  до Дня вшанування пам’яті учасників  Чорнобильської катастрофи. Студенти медколеджу переглянули відео зняті в період ліквідації катастрофи та сучасний вигляд  Чорнобиля, слухали вірші та пісні  присвячені цій темі.Учасники заходу ознайомились  з літературою, яка була представлена на  виставці – застереженні «Чорнобиль: міфи і реалії».

     Міська бібліотека філія №2 провела  інформаційну годину   «Аварія не знала кордонів»  для учнів  7,9 класів ЗОШ №6. За допомогою архівних фото,  книг і журналів було  розкрито увесь масштаб трагедії, що спіткала українців після вибуху. Учасники заходу познайомилися також з книжковою виставкою «Живи,Земля», один з розділів якої присвячений неповторній та прекрасній природі рідної України.

      Електронну презентацію для учнів 9 класів ІЗОШ № 12«Чорнобиль – загублений світ» провели працівники бібліотеки – філії №1 Читачам запропонували коментований перегляд відеоролику «Чорнобиль. Двадцять шосте квітня»

       В дитячій бібліотеці оформлена виставка «Світ про Чорнобиль пам’ятає» , де читачі  познайомилися з книгами,  які розповідають про   пожежників, солдатів, лікарів, водіїв, що були кинуті на боротьбу зі смертельною радіацією і в цей час не думали про себе, а знищували осередок стихійного лиха, піклуючись про дітей, стариків, жінок та наше майбутнє.

 

.