УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

На центральній площі

25 лют. 2017
Ізюмчани відзначили завершення масляного тижня

Ізюмчани відзначили завершення масляного тижня

 Свято Масляної – це одне з календарно-побутових свят, яке пов’язане із давнім народним звичаєм – проводами зими та зустріччю весни. Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого Посту, котрий триватиме аж до Великодня. Тож люди, аби наблизити весну та попрощатися із холодами, влаштовують великі гуляння. На цих гуляннях прийнято ласувати млинцями та варениками, водити хороводи та спалювати опудало Масляної, а разом із ним усі біди та негаразди.

        В нашому місті свято відбулось на центральній площі у суботу 25 лютого. Того дня творчі зразкові колективи розважали мешканців Ізюма численними конкурсами, іграми, народними танцями та піснями, традиційних для Масляничних гулянь. Переможці конкурсів отримували цінні подарунки від спонсорів свята: Руслана Марченка, Олега Бондарєва, Валентини Тимофієвої, Валерія Гелли та Дмитра Зінов’єва. Не дивлячись на досить сиру та дощову погоду, провести зиму та зустріти весну прийшло чимало городян, серед них і керівництво нашого міста. 

       Багатолюдно було біля торгових рядів, де всі бажаючі могли поїсти шашлики, млинці, вареники, а також  пригоститись смачним кулешем та чаєм.

       Секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян щиро привітав ізюмчан зі  святом,  зазначивши, що тільки завдяки спільним зусиллям наше місто буде  процвітати, а також побажав, аби щедра Масляна принесла в кожен дім любов, доброту та злагоду.

      Завершилась програма найяскравішим елементом свята – спалюванням опудала Масляної. Горіло воно яскраво, спалюючи негаразди та гріючи своїм теплом усіх, хто водив величезний хоровод довкола нього.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.