УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

22 січ. 2018
до Дня Соборності України

День Соборності України в бібліотеці

 

В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День незалежності і соборності України.

Так у бібліотеці-філії №2 19 та 22 січня 2018 року  урочисто пройшли патріотичні години для учнів ЗОШ №2. Ведучі нагадали присутнім на заході про історичні події, що передували об’єднанню УНР і ЗУНР в єдину державу, про сподівання та віру народу, що єдина соборна українська держава стане гарантом загальнонаціональних інтересів усіх українців. Зі сцени лунали вірші та пісні про Україну та її духовні цінності, серед яких, у першу чергу в цей нелегкий час, мир та незалежність. Тепло згадали про воїнів , які зараз боронять свободу та незалежність. Також до уваги відвідувачів розгорнута книжкова виставка «Сувереній Україні нині слава і повік».

З нагоди урочистостей до Дня Соборності України в центральній міській бібліотеці та усіх бібліотеках міста також були представлені тематичні книжкові виставки. У центральній міській бібліотеці представлена книжково-фактографічна виставка «Вона - наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна»,— з історичною та документальною літературою про 10-20-ті роки ХХ ст. Відбувся відеоперегляд «Свято єднання українських земель». А  у бібліотеці -філії №1 для ознайомлення представлена постійно діюча історична виставка «Україна шляхами історії».

«Українцем я зовуся і цим іменем горджуся» - на захід, присвячений Дню Соборності України  в міську дитячу бібліотеку 22.01.2018 року завітали учні 4-В кл ЗОШ №4 Бібліотекарі розповіли школярам про історію державного свята, про видатних людей нашої землі – батька української історії Нестора Літописця, мудрого правителя Володимира Мономаха, великого князя Ярослава Мудрого.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.

 

.

.

.

.

.