УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





На центральній площі

17 лют. 2018
Ізюмська Масляна

Масляну святкували – весну зустрічали!

 

      За тиждень до Великого посту усі святкують Масляний тиждень – печуть млинці, варять вареники -  ласують родинами та пригощають друзів. Вже традиційним для Ізюма стало святкування Масляної усією громадою – на центральній площі міста.

      Цей рік не став виключенням. В суботу, 17 лютого, з самого ранку працівники Управління культури ІМР разом із представниками Комунального підприємства «Благоустрій міста Ізюм» збудували з очерету трьохметрове опудало Масляної. А вже о 13.30 на площі розпочалась святкова програма. Відкрили свято своїми виступами хорові колективи міста, а потім почалась розважально-ігрова програма «Масляну гуляємо – Весну зустрічаємо».

      Ведучі свята – Кум, Кума та Сусід у жартівливому настрої проводили конкурси та розваги. Вже традиційно були розіграні призи від спонсорів свята – мішок борошна, цукру та макаронів, гречка, олія, яйця та багато іншого корисного і цікавого. Також було розіграно супер-призи  – живий кролик, гусак та півень, за які учасники змагались у силовому конкурсі «Штовхання гирі».

Спонсорами свята стали: секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян, депутати міської ради – В.Тимофеєва, Р.Марченко та В.Гелла.

      І яка ж Масляна без млинців та вареників. Охочі мали змогу пригоститись смачними стравами. Також того дня працювала святкова торгівля — плов, шашлики, сало, а також сувеніри для дітей.

      Скуштувало традиційних страв і керівництво міста — Ізюмський міський голова Валерій Марченко, секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян та заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров.

      Зазначивши, що млинці дуже смачні, а значить і рік буде вдалим, Валерій Марченко щиро привітав ізюмчан зі святом Масляної та побажав ізюмчанам миру і добра.

      Завершилась програма найяскравішим елементом свята – спалюванням опудала Масляної. Горіло воно яскраво, спалюючи негаразди та гріючи своїм теплом усіх, хто водив величезний хоровод довкола нього.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.