УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Бібліотеки міста

16 бер. 2018
до Шевченківських днів

Бібліотеки міста до Шевченківських днів

 Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.  Щороку  у бібліотеках міста проходять заходи до дня народження Шевченка.

13.03.18. – працівниками  Міської бібліотеки – філії №1 для учнів   4 – а класу ІЗОШ №12 було проведено поетичний круїз «Віч-на-віч з Шевченком». Діти  через поетичне слово пригадали творчість Тараса Григоровича Шевченка, подивилися змістовну презентацію про письменника та намалювали малюнки до його віршів.

В усіх бібліотечних філіях облаштовані виставки, присвячені Кобзарю та його творчості: «Нас єднають думи Кобзаря» (дитяча бібліотека), «Геній від народу» та «Безцінний скарб Шевченка» (бібліотека-філія № 2),  «Живий у правді віковій, в піснях і слові Заповіту» виставка-експозиція у вітринному просторі центральної міської бібліотеки.

Творчість Тараса Шевченка  давно стала найважливішою та нетлінною складовою духовного єства українського народу. Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії. 
У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі. І серед цих заповітів перший і останній:
    Свою Україну любіть,
    Любіть її ... 
    Во врем'я люте,
    В останню тяжкую минуту
    За неї господа моліть.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kbT3PCbIWj8&t=1s

.

.

.

.

.