УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

16 бер. 2018
до Шевченківських днів

Бібліотеки міста до Шевченківських днів

 Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.  Щороку  у бібліотеках міста проходять заходи до дня народження Шевченка.

13.03.18. – працівниками  Міської бібліотеки – філії №1 для учнів   4 – а класу ІЗОШ №12 було проведено поетичний круїз «Віч-на-віч з Шевченком». Діти  через поетичне слово пригадали творчість Тараса Григоровича Шевченка, подивилися змістовну презентацію про письменника та намалювали малюнки до його віршів.

В усіх бібліотечних філіях облаштовані виставки, присвячені Кобзарю та його творчості: «Нас єднають думи Кобзаря» (дитяча бібліотека), «Геній від народу» та «Безцінний скарб Шевченка» (бібліотека-філія № 2),  «Живий у правді віковій, в піснях і слові Заповіту» виставка-експозиція у вітринному просторі центральної міської бібліотеки.

Творчість Тараса Шевченка  давно стала найважливішою та нетлінною складовою духовного єства українського народу. Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії. 
У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі. І серед цих заповітів перший і останній:
    Свою Україну любіть,
    Любіть її ... 
    Во врем'я люте,
    В останню тяжкую минуту
    За неї господа моліть.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kbT3PCbIWj8&t=1s

.

.

.

.

.