УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

В бібліотеках міста

27 бер. 2018
Поетичне слово для дітей

Поетичне слово для дітей

 

Ну що б, здавалося слова?
Слова та й голос -
Більш нічого.
А серце б’ється - ожива,
Як їх почує. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
Ідуть між люди!                

Т.Шевченко

       
У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і в поезії. Т. Шевченко і Леся Українка, І.Франко і  С .Єсєнін, О.Пушкін і М.Лермонтов, Л.Костенко і В. Стус… - ці імена входять в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в них щось своє, близьке і зрозуміле.  Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.

Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії. Бібліотекарями міської бібліотеки-філії №2 проведено ряд заходів до цієї дати.

«Зірок пожнивна злива» -  під такою назвою 21 березня пройшов захід в ЗОШ №6 для учнів 4-5 класів. На зустріч була запрошена ізюмська поетеса  О. Садкова. Разом з бібліотекарем та учнями ЗОШ №6 читали вірші поетеси. Ольга Садкова  розповідала про свої  творчі плани та читала дитячі віршики, написані нею для дітей молодших класів.

Учні читали вірші своїх улюблених поетів про жінку , матір , природу,  кохання та щастя.

27 березня 2018 року для дітей 4-а класу ІЗОШ №2, бібліотекарем відділу дитячої літератури бібліотеки – філії №2 було проведено поетичний БАТЛ «Поезія – душа народу». 

За допомогою віршованого слова діти  показали всю красу та співучість рідної мови. Учні поділилися на дві команди «Душа поезії» та «Квітка поезії».  Суддею на у цьому мовно-поетичному змаганні виступила класний керівник Петрова Н. В, яка склала присягу, чесно і безпристрасно судити учнів. Після останнього туру було визначено переможця змагання, та таким чином отримали  умовного переможця змагань - дружбу. 

 

       

.

.

.