УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

в бібліотеках міста

10 вер. 2018
Виставки до Дня закінчення Другої світової війни

Виставки до Дня закінчення Другої світової війни

 

Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року з вторгнення нацистської Германії у Польщу, а завершилась 2 вересня 1945 року капітуляцією Японії. Ця війна була небаченим лихом, найбільшим конфліктом в історії людства.

 

У цій війні взяла участь 61 держава світу, на території яких проживало 80% населеннвя землі. Воєнні дії велися на всіх океанах, в Європі, Азії, Африці та Океанії. До армій країн, що воювали, було призвано 110 млн. чоловік.

Українці боролися проти Гітлера та його союзників у арміях Польщі та СРСР, Канади і Франції, Сполучених Штатів Америки та Чехословаччини, на фронтах Європи, Північної Африки та Південно-Східної Азії, на Тихому та Атлантичному океанах.

Друга світова війна не мала собі рівних за розмахом воєнних дій, застосування бойової техніки, кількістю учасників і жертв, політичними, економічними та технологічними наслідками.

У бібліотеках Ізюмської ЦБС оформлені виставки, на яких представлена література про хід та окремі періоди Другої світової війни, карти військових операцій та довідкова література.

 

.

.