УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

В центральній бібліотеці

15 вер. 2018
Круглий стіл в бібліотеці

Круглий стіл в бібліотеці

 

Сучасне сирітство є певним наслідком недостатньої уваги суспільства до соціальних проблем сімей з дітьми. Але, кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні, незалежно від того, може її біологічна родина забезпечити нормальні умови життя та виховання чи ні. В Україні існує чотири форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За їх пріоритетністю перелік такий: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Одним із важливих аспектів позитивної діяльності прийомної сім’ї, та дитячого будинку сімейного типу є ефективна соціалізація дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської піклування.

Тому, 10 вересня 2018 року в Центральній міській бібліотеці відбулося засідання круглого столу за ініціативою Ізюмського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради, на яке було запрошено представників Служби в справах дітей Ізюмської міської ради, Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради, Управління освіти Ізюмської міської ради, медичних працівників КЗОЗ ЦПМСД м. Ізюм, Ізюмського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації», Ізюмського ВП ГУМНП в Харківській області, юридичного фахівця «Безоплатної правової допомоги» м. Ізюм, працівника міської дитячої бібліотеки та прийомних батьків та батьків-вихователів ПС та ДБСТ м. Ізюм.

До уваги учасників заходу було запропоновано слайд-шоу, методичний матеріал на тему профілактики соціального сирітства, щодо розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А також щодо актуальності налагодження співпраці між учасниками круглого столу, з метою ефективної адаптації дітей, які є вихованцями ПС, ДБСТ та їх подальшої соціалізації в соціумі в цілому.

А працівники міської дитячої бібліотеки провели батькам екскурсію по дитячій бібліотеці, ознайомили з фондом та бібліотечними послугами.

.

.

.

.

.