УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

у бібліотеках міста

15 лист. 2018
Заходи до Дня української мови та писемності

Заходи до Дня української мови та писемності у бібліотеках міста

 

Сьогодні, 9 листопада 2018 року, у День української писемності та мови, працівники центральної міської бібліотеки разом з читачами приєдналися до написання радіодиктанту національної єдності. Цього року відбулася вже 18 за ліком акція. А для нашої бібліотеки такий флешмоб відбувся вперше.

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

У міській дитячій бібліотеці для учнів 5-А та 5-Б класів ІЗОШ № 4 пройшов мовний калейдоскоп «Веселкова наша мова». Шевченко Ю.М. розповіла про традиції і звичаї українського народу, які яскраво відображені в народній творчості. Діти відгадували загадки, пригадали прислів’я, брали участь у казковій вікторині. А наприкінці заходу діти ділилися своїми думками, чому треба вивчати і берегти рідну мову.

З 2 по 9 листопада для читачів бібліотеки-філії № 2 на абонементі експонувалась виставка-обговорення «Українська мова - від заборони до утвердження». Книжкові видання, представлені на виставці дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності. А у дитячому відділі бібліотеки-філії № 2 діяла ілюстративна книжкова виставка «З рідним словом міцніє держава!»

 

.

.

.

.