УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Свято Водохреща

19 січ. 2016
традиційна служба та освячення води біля Кириченкової криниці

Свято Водохреща

     19 грудня увесь православний світ відзначає свято Хрещення Господня. Люди набирають воду та йдуть до церков, аби освятити її.

     В Ізюмі ця традиція також популярна серед населення. Цього року відбулось традиційне свято біля унікального природного джерела «Кириченкова криниця» та Церкви ікони Піщанської Божої Матері. Тут зібралось багато люду, котрі набирали воду, купували запашні та корисні трави аби освятити їх під час урочистої ходи служителів церкви. Деякі, особливо витривалі люди, з ночі почали занурюватись у воду святої купальні.

     Урочисте богослужіння провів особисто Високопреосвященніший Єлисей, Архієпископ Ізюмський і Куп'янський, котрий провів традиційні дійства та окропив святою водою люд на прощі. Після молитов, Архієпископ Єлисей привітав присутніх вірян із світлим святом Водохреща та побажав усім здоров’я, мудрості на любові.

     В цілому свято, не дивлячись на холоднечу, стало доброю та затишною подією у житті Ізюмчан. А додаткової теплоти додав чай із печивом, котрі роздавали біля церкви усім бажаючим.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.