УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

у бібліотеках міста

30 січ. 2019
Заходи пам’яті Героїв Крут

Пам’яті Героїв Крут

 

      У пам'яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів - 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців - 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.

      Напередодні відзначення Дня пам’яті героїв Крут працівники центральної міської бібліотеки провели вечір історичної правди для учнів 10-А класу ІЗОШ №4: «Герої Крут – для нащадків взірець». Під час заходу йшлося про подвиг студентів під Крутами, бібліотекар Іванюшенко В.І. розповіла про історичні події, що відбувались у 1918 році, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність. Присутні переглянули відеоролики, а також ознайомилися з книжковою виставкою «В серцях людських не вмерли Крути, вони проклали у майбутнє шлях».

      По вшануванню пам’яті загиблих під Крутами в кожній бібліотеці міста оформлені книжкові виставки та перегляди літератури та періодичних видань: бібліотека філія № 1 - «Пам’яті героїв Крут»; бібліотека філія №2 -  «Довічна слава Героям Крут», міська дитяча бібліотека – «Їх оплакують роси у лузі».

      Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події та відчути їх значення у сьогоденні.

.

.

.

.

\