УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

В центральній бібліотеці

5 лют. 2019
День безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету

 

Уже дев’ятий рік, в перший вівторок лютого, Україна разом з іншими європейськими країнами відзначає День безпечного Інтернету.

Інтернет - це прекрасне місце для спілкування, навчання і відпочинку. Але варто розуміти, що, як і наш реальний світ, всесвітня павутина може бути і вельми небезпечна.

Сьогодні, 5 лютого 2019 р. користувачі Центру публічного доступу до мережі Інтернет при Ізюмській центральній міській бібліотеці в рамках тренінгу для початківців «Відкрий для себе Інтернет» долучилися до проведення Дня безпечного Інтернету: дізналися про Інтернет – загрози та вивчили правила безпечного користування Інтернетом.

10 правил безпечного користування Інтернетом.

1. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи.

2. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела.

3. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті.

Як можна менше реальної інформації про себе!

4. Не ховайтеся за анонімністю екрану комп'ютера. Не кажіть того, що не могли б сказати людині в обличчя.

5. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. Як і в житті, потрібно думати про наслідки того, що говориш.

6. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту. 7. Переконайтеся, що ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки).

8. Додавайте "у друзі" тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися.

9. Вашим друзям слід питати вашого дозволу, перш ніж завантажувати фотографії з вами або позначати вас на фотографіях в соціальних мережах. Не бійтеся сказати їм про це, і самі теж дотримуйтесь цього правила.

10. Не переходьте за посиланнями, прикріпленим в е-мейл повідомленнях – безпечніше вводити адресу в рядок браузера самому.

Вовкові двері не відкривайте!

У Інтернет-шахраїв нічого не вийде, якщо тільки ми самі не відкриємо їм двері - не сповістимо їм наші паролі, не завантажимо на свій комп'ютер сумнівні файли або не дамо можливість користуватися нашою мережею незнайомим людям.

 

Не будьте байдужими до теми безпечного Інтернету!

Для того, щоб дізнатися, як цей день відзначається в світі, слідкуйте за хештегами #SID2019 та #SaferInternetDay у соціальних мережах.

 

.