УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





у бібліотеках міста

15 лют. 2019
30-річчя виведення військ з Афганістану

30-річчя виведення військ з Афганістану

 

     Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії. 15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

     Зустріч-інтерв’ю «Війна пройшла по їхніх долях» було проведено в Ізюмській центральній бібліотеці 13 лютого і присвячено 30-річчю виведення військ з Афганістану. Голова Ізюмської Ради воїнів-інтернаціоналістів Кочура Валентин Миколайович зустрівся з студентами Ізюмського медичного коледжу. Спогади воїна-афганця про події 30-ти річної давнини дуже схвилювали присутніх. Патріотизм, почуття дружби та взаємодопомоги, мужність і сміливість – ось ті риси, які допомогли вистояти воїнам-афганцям. Документальні кадри, пісні і вірші підсилили емоційне враження від заходу. Студенти переглянули відеоролик про наших земляків, які загинули на афганській землі і вшанували їх пам’ять.

     14-15 лютого в бібліотеці-філії №2 відбулись хвилини мужності «Афганістан - пам’ять і вічний смуток». Були запрошені воїни-афганці Ісіченко Роман Владиславович та Ткаченко Віктор Васильович. Учні ІЗОШ №2 та №6 слухали розповідь воїнів – інтернаціоналістів, які виконували свій обов’язок в Афганістані.

     15 лютого – в ДНЗ «ІРЦПО» було проведено урочистий загальний захід для всіх учнів та викладачів закладу присвячений дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Також завідувачем бібліотекою ІРЦПО Якімовою В.О. та бібліотекарем міської бібліотеки-філії №1 Єньшиною І.М. було проведено годину пам’яті «Час і досі не загоїв рани Афганістану». На заході були присутні воїни – афганці Поздняков І.Н. та Алфьоров А.В.

     Афганська війна не стала загальною бідою нашого народу, а залишилася бідою тільки тих, хто в ній приймав участь. Для більшості людей вона далека, чужа і невідома. Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною.

 

.

.

.