УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Бібліотеки міста

20 лют. 2019
до Дня Героїв Небесної Сотні

Бібліотеки міста до Дня Героїв Небесної Сотні

 

      До Дня Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Ізюма пройшли заходи, присвячені вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.  

     З цієї нагоди у читальному залі Ізюмської центральної міської бібліотеки працює виставка-шана «Українці-нація героїв».

     Також для студентів групи А-26 Ізюмського медичного коледжу відбувся вечір-присвята «Герої не вмирають…просто йдуть», під час якого був переглянутий документальний фільм про Героїв Небесної Сотні.

     Працівники бібліотеки-філії №1 провели патріотичну годину «Небесна сотня, чиста та вічно жива, нам каже з неба: « Доброї дороги…» для учнів 9-А та 9-Б класів ІЗОШ №12. Учасники заходу читали вірші, присвячені героям Революції Гідності та їх родинам і присвятили хвилину мовчання «Вічна пам’ять Небесній Сотні!» загиблим.

     Міська дитяча бібліотека запросила учнів 5-Б та 6-В класів ІЗОШ №4 на масовий захід «Вони вічно житимуть в наших серцях, пам’яті та душах», де відбулася презентація книги «Небесна Сотня». Це – книга-реквієм, спроба лаконічно розповісти про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну,незалежну, демократичну Україну. Серед героїв Небесної Сотні – і наші земляки, харків’яни – Євген Котляр, Владислав Зубенко та Юрій Паращук, про життя і подвиг яких школярі дізналися з електронної презентації та сторінок книги.

     Завідуюча міською бібліотекою-філією №2 спільно з працівниками БК «Сучасник» провели захід  під  назвою  «Сива кача дивиться з небес», який супроводжувався відео переглядом та презентацією. Вони разом з учнями ІЗОШ № 6 відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.

 

.

.

.

.

.