УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

у бібліотеках міста

13 бер. 2019
Шевченківські дні

Шевченківські дні у бібліотеках міста

 

    Українці відзначають День народження знаменитого класика української поезії. Шевченко став в народній свідомості символом українського національного духу. Його творчість та образ протягом десятиліть надихала українських патріотів на боротьбу за майбутнє країни. День народження Шевченка урочисто відзначається по всій Україні. В цьому році святкується 205 річниця його народження.

    З цієї нагоди працівники Ізюмської центральної міської бібліотеки Іванюшенко В.І. та Бірюкова Л.П. для підопічних територіального центру Ізюмської міської ради представили літературно-мистецьку мозаїку «Поет, пророк, людина - Тарас Шевченко» . На заході було розглянуто цікаві факти з його біографії. В презентації були представлені і музи поета. А закінчили зустріч декламуванням віршів Кобзаря, які актуальні і в наш час. Т.Г.Забава читала вірші про красу української природи, а К.Т.Бурих декламувала напам’ять поему «Утоплена». В теплому дружньому колі з чаюванням пройшов цей захід.

    Учні 6-Б класу ІЗОШ №4 були запрошені на поетичний вернісаж «Т.Г.Шевченко і сучасність» у дитячу міську бібліотеку. Масовий захід – спільна праця працівників міськвиконкому та бібліотекарів. До уваги учнів була запропонована літературна вікторина по життю та творчості Кобзаря, а також поетичний батл, де учні декламували його вірші.

    В усіх книгозбірнях міста оформлені тематичні полички, книжково-ілюстративні виставки, які висвітлюють життєвий та творчий шлях   письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці. Серед розмаїття виставок – виставки-портрети, виставки-експозиції, виставки-вшанування, віртуальні книжкові виставки: «Поет, пророк, людина - Тарас Шевченко», «Не вмирає душа наша, не вмирає воля» , «Геній України», «Твори Тараса – України гордість і окраса», «У вінок ми вплітаємо майбутнє».

 

.

.

.

.