УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





ІЗЮМСЬКА ДИТЯЧА МУЗИЧНА ШКОЛА

29 бер. 2019
Збагачення духовного розвитку дітей

Збагачення духовного розвитку дітей

 

         Свого часу управління культури Ізюмської міської ради, зокрема начальником  управління О.І. Ясновою, перед керівниками закладів культури було поставлено завдання комплексного підходу до навчання дітей. Цей підхід передбачає не тільки набуття окремих спеціалізованих навичок, але й активне залучення дітей до культурно-просвітницьких заходів, які сприяють духовному, естетичному, інтелектуальному та пізнавальному розвитку.

         Сьогодні тісна співпраця між собою початкових спеціалізованих мистецьких навчальних  закладів ІДМШ та ІДХШ ім.С.І.Васильківського з краєзнавчим музеєм ім. М.В.Сібільова набула своїх власних традицій.

         Систематичні екскурсії до музею, знайомство учнів шкіл з історією та природою рідного краю, традиціями та обрядами Слобожанщини, не тільки збагачують дітей вкрай необхідною інформацією, але й дійсно стали суттєвою допомогою у викладанні багатьох предметів, таких як — історія мистецтв, музична література, рисунок, скульптурна композиція та інші.

         Так, нещодавно зустріч учнів двох шкіл з відомим художником з м.Слов'янська В.Шапошниковим під час відкриття його персональної виставки живопису принесла не тільки нові знання та яскраві емоції учням, але й радісну вдячність митця. До речі, колись і представити було неможливо, що музей в нашому місті може бути не тільки сховищем народної пам'яті, але й стати ще одним концертним майданчиком.

          Завдяки підтримці начальника управління культури О.Яснової в оновленні музичних інструментів, покращенні матеріально-технічної бази закладів, її особистим безупинним,  новим та креативним ідеям, майже всі значні події в музеї супроводжуються інтерактивною музичною програмою. Так було на зустрічі з художником В.Шапошниковим та на зустрічі з делегацією з міста-побратима Тукумса.

         Тож, співпраця закладів різної форми та направлення, дійсно приносить вкрай позитивний результат та слугує додатковим важливим стимулом для навчання дітей в закладах культури.

.

.