УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





у Центральній бібліотеці

22 квіт. 2019
Нові книжки

Нові книжки у Міській бібліотеці

 

Згідно виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2018 року «Про затвердження переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів» та рішення Харківської обласної ради на виконання Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 рр. Ізюмська міська ЦБС в 2019 року одержала нові книги в кількості 1189 примірників на загальну суму: 130 314 грн.

Такої кількості ми ще не отримували, і це є великий якісний і кількісний стрибок у справі оновлення бібліотечних фондів .

Це книги з історії України: «Україна – Русь» ( в 3-х кн..), Безансон А. «Свята Русь», Грицак «Розмови про Україну», Кучерук «Українська Центральна Рада», «Україна. Голодомор 1946/1947рр.», Кіяновська «Бабин Яр»; з світової історії – Г.Кіссінджера «Дипломатія», У.Черчілля «Спогади про Другу Світову війну», Шіррефф Р. «Злет і падіння третього рейху».

Для тих, хто вивчає українську мову : «100 експрес уроків з української» ( в 2-х частинах), «Норми й культура української мови фахової спрямованості». , сучасний тлумачний словник української мови та сучасний фразеологічний словник української мови.

Сучасна українська література представлена такими авторами: С.Жадан, А. Кокотюха, Курков, О. Забужко,Л. Костенко, Брати Капранови. Серед нових книг є література на військову тематику, які стосуються АТО, Іловайського котла, добровольчих батальйонів.

Світова класика – Фіцджеральд, Хемінгуей, Т. Манн, Джек Лондон, Конан Дойль.,Флобер Г. Це кваліфіковані, якісні українські переклади.

Майже половина нових надходжень – це дитячі і юнацькі видання. Нові книжки діти завжди ждуть з нетерпінням, адже зазвичай це щось інтригуюче та захоплююче. Цього разу ми пропонуємо своїм читачам новинки – бестселери: «Часодії» Наталії Щерби, « Коти- вояки» Еріна Гантера, « Двері у міжчасся» Улісса Мура.

Книги українських авторів - С. Гридіна « Відчайдушні», Л. Ворониної

«Таємне товариство близнюків», А.Кокотюхи ,Сашка Дерманського перенесуть вас у світ пригод і таємниць. Новинка від Анни Коршунової – «Комп і компанія» , що визнана кращою книгою року, змусить замислитися, що краще – віртуальні друзі чи справжні, та пережити з компанією товаришів чимало пригод.

З книг серії « Видатні особистості» дізнаєтесь більше про Леоніда Каденюка, Маргарет Тетчер, Чарлі Чапліна , Марію Кюрі, Леонардо да Вінчі. Цікаві серії для дітей «Дитяча енциклопедія тварин», «Як створити Всесвіт».

Серед новинок - серія «Шкільна бібліотека української та світової літератури» : Нечуй –Левицький, Малик В., Карпенко –Карий, Квітка – Основ’яненко, О. Кобилянська, Л.Українка, М.Куліш, О.Уайльд, У. Шекспір, Р.Кіплінг, Д.Дефо, Г. Мелвілл, Е.Гофман, Л. Керролл.

Ціла низка книг знайомить юнацтво з історією мистецтва.

То ж читайте з задоволенням!

.

.

.