УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

На пішохідному мосту

16 трав. 2019
В Ізюмі відбувся «Флешмоб вишиванок»

В Ізюмі відбувся «Флешмоб вишиванок»

 

 

Щороку у третій четвер травня в Україні і багатьох країнах світу, де живе українська діаспора,  відзначається Всесвітній день вишиванки.  У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Долучились до свята й ізюмчани. У четвер 16 травня міська влада, працівники органів місцевого самоврядування та органів державної влади разом з громадою міста Ізюма провели «Флешмоб вишиванок». Одягнені у яскраві вишиванки, вони  вишикувались на пішохідному мосту з прапорцями України та рушниками, засвідчуючи свою повагу та любов до українських традицій.

Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Свято не передбачає обов’язкових заходів, окрім одягання вишиванки. Хоча протягом усієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

 

.

.

.

.

.

.