УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

19 лют. 2016
В Ізюмі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, літературно-музичною композицією «Герої не вмирають».

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

          11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

           В Ізюмі теж вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, літературно-музичною композицією «Герої не вмирають». Урочистість відбулась у приміщенні КДК Спартак, де зібрались запрошені гості, представники влади міста та жителі Ізюма. В залі у прямому сенсі яблуку не було де впасти – дехто з глядачів стоячи дивився програму.

           З урочистим промовами виступив заступник міського голови Михайло Іщук та учасник АТО Віталій Столяров.

           Вихованці театрального колективу «ШОК» (керівник Надія Шерстюк) на протязі усього дійства виголошували вірші про сміливість та героїзм тих, хто відстоював на Майдані права та гідність українського народу. Щирість їхніх слів проникала прямо в душу, змушуючи людину здригнутись та задуматись про значущість подвигу Небесної Сотні та страхи, що пережили вони та їхні близькі. Патріотичного настрою додавали пісні у виконанні Юлії Зушенської, Марини Теплової-Забашти, Марії Цугунян, Геннадія Шаповала та Максима Кондратьєва. Яскравим і новаторським моментом заходу стало живе виконання Гімну України вихованцями Дитячої музичної школи, вокального ансамблю «Art-Music» та іншими учасниками події. До проникливого виконання приєднались усі присутні.

           Під час перегляду кліпу «Мамо не плач. Я повернуся весною», було запалено свічки-лампадки. Після цього пам'ять загиблих на Майдані 2014 року вшанували хвилиною мовчання.

           Завершився захід загальним виконанням пісні «Заспіваймо пісню за Україну», котра якнайкраще зображує сьогоднішній стан нашої країни та нагадує про те, що саме ми маємо оберігати та поважати свою Україну.

 

.

.

.

.

.

.

.