УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Заходи до 145-го Дня Народження Лесі Українки

25 лют. 2016
25 лютого виповнилось 145 років з дня народження найславнішої української поетеси Лесі Українки.

Заходи до 145-го Дня Народження Лесі Українки

           25 лютого виповнилось 145 років з дня народження найславнішої української поетеси Лесі Українки. ЇЇ життя, гідне подиву і захоплення. Вона змушена була змагатися з тяжкою хворобою, яка мучила її все життя. Але ця феноменальна жінка не тільки не зламалася, вона переплавила своє безмежне горе у вогні творчої фантазії, яка допомагала їй створити шедеври літератури світового рівня. Про Лесю Українку, її творчість і долю йшлося на літературному вечері-портреті «Нехай  мої струни лунають» який відбувся для Ізюмської Гімназії №1. Захід супроводжувався демонстрацією презентації, в якій були використані документальні фотографії Лесі Українки і її родини, портрети поетеси та уривки з музичних творів.

          У той же день, 25 лютого у міській бібліотеці - філії №1, з нагоди дня народження поетеси Лесі Українки  провели електронну презентацію " Мрії зламане крило". Під час заходу лунали вірші Л.Українки, які розповідали учні ІПЛ 24, Котяш Катерина, Дідко Настя, Лозова Марина. Читачі бібліотеки ознайомилися з життям і творчістю Л.Українки, послухали її вірші.

          Також в бібліотеках оформлені книжкові виставки, присвячені Лесі Українці «Талант  і мужність славетної дочки України» (центральна бібліотека), «Я була малою горда, щоб не плакать, я сміялась» (бібліотека №2)

 

.