УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Інтерв'ю Олени Яснової

4 лип. 2019
Підбили підсумки роботи за півріччя та проведених ремонтів закладів культури

Підбили підсумки роботи за півріччя

та проведених ремонтів закладів культури

 

     Літо… Сезон відпусток у розпалі. Але не для всіх. Наприклад, працівники культури нашого міста нині підбивають підсумки творчого півріччя і готують заклади дозвілля до нового сезону. Про це докладніше розповідає начальник управління культури Ізюмської міської ради Олена Яснова:
      – Мережа закладів культури міста Ізюм у 2019 році залишилася не змінною. Це 2 мистецькі школи (художня, музична), 4 заклади культури клубного типу, краєзнавчий музей та 4 бібліотеки.
      За ці півроку успішно проведені такі загальноміські свята як зустріч Нового року, Архієрейська ялинка, свято 8 Березня, Масляна, День Перемоги, День вишиванки, День Європи, День міста. На сьогодні вже йде підготовка до гідного святкування у серпні Дня Державного прапора та Дня Незалежності України. На проведення святкових заходів за цей період з місцевого бюджету освоєно 407,8 тис. гривень.


      Традиційною є і активна участь наших закладів у профільних конкурсах, фестивалях та олімпіадах різного рівня. 47 конкурсів та фестивалів, 177 призових місць, 46 дипломів учасників – це показник плідної та потужної роботи нашої галузі культури за перше півріччя 2019 року.
       Безперечно, головним нашим завданням як місцевої влади, залишається покращення умов для розвитку мистецьких і аматорських жанрів шляхом вирішення питання поступового проведення капітальних ремонтів закладів культури та кардинального оновлення їх матеріально-технічної бази. Внаслідок активної участі Управління культури в грантових проектах цього року Ізюмською дитячою художньою школою імені С.І.Васильківського отримана перемога в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє». На суму 206,050 тис. грн. (з них 45% становлять кошти місцевого бюджету), отримані 2 інтерактивні дошки з відповідним комп’ютерним обладнанням для запровадження в закладі інноваційного освітнього процесу та муфельна лабораторна піч для роботи в майстерні з декоративної кераміки. Урочиста презентація проекту відбудеться на початку навчального року .
    

.

.

  За звітний період в межах коштів місцевого бюджету, в тому числі і додатково виділених коштів, в закладах культури вже проведено ремонтних робіт на загальну суму 719,4 тис. гривень.
      Здійснено поточні ремонти опалювальних систем шкіл естетичного виховання (123,1 тис. грн.), замінено ще одну частину фасадних вікон центральної міської бібліотеки (148,0 тис. грн.), центральний вхід до міського Палацу культури обладнано перилами для зручності відвідувачів (92,3 тис. грн.), в глядацькій залі КДК “Спартак” проведено капітальний ремонт сцени (99,1 тис. грн.), ремонт внутрішніх укосів після заміни вікон в минулому році (58,0 тис. грн.), закінчуються роботи по ремонту частини фасадів будівлі (198,9 тис. грн.) Управлінням культури освоєні бюджетні кошти в сумі 97,6 тис. грн. на поточне функціонування галузі, в тому числі придбання матеріалів для проведення дрібних ремонтів власними силами. Також, на суму 47,1 тис. грн. придбано музично-звукове обладнання для облаштування музичних студій та озвучування камерних заходів.
 

.

.

      Крім цього сесією Ізюмської міської ради Управлінню культури також додатково виділені кошти в сумі 510,62 тис. грн. – розпочато поточний ремонт окремих проблемних ділянок покрівлі та частин будівлі Палацу молоді та підлітків «Залізничник», аналогічна робота передбачена по покрівлі міського Палацу культури, також розпочаті ремонтні роботи у центральній міській бібліотеці в частині замінених вікон,а саме ремонт системи опалення, внутрішнє облаштування та опорядження віконних блоків.
     Також, на сьогодні стовідсотково передбачено проведення першої черги капітального ремонту ІДХШ ім. С.І.Васильківського з проведенням заходів з енергозбереження, який передбачає ремонт покрівлі з утепленням, ремонт вимощення, фундаменту, заміну вікон та вхідних дверей на енергозберігаючі склопакети. Кошти на ці роботи в сумі 2369,0 тис. грн., з яких 2300,0 тис. грн. – державна субвенція вже знаходяться на рахунках місцевого бюджету. До другої черги капітального ремонту відносяться роботи по утепленню стін будівлі, відповідно проектної документації сума становить 2363,0 тис. грн. в наступному році будемо працювати над цим питанням, в частині залучення державної або обласної субвенції. З метою проведення коригування проектної документації (виготовлена у 2017 році) та проходження експертизи додатково по Управлінню культури було виділено 100,0 тис. грн. На сьогодні проект знаходиться на експертизі, після отримання повного пакету документів буде оголошено тендер, за результатами якого розпочато ремонтні роботи першої черги.