УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





На центральній площі міста

24 серп. 2019
День Незалежності України

День Незалежності України 2019

 

     23 та 24 серпня Україна відзначає найважливіші Державні свята – День Державного Прапора  та День Незалежності України. У ці дні український стяг майорить усією країною та навіть за її межами! Повсюди відбуваються урочисті заходи, патріотичні акції, концерти.

     Наше місто цього року яскраво відзначило ці важливі дати. 23 серпня на Центральній площі міста було встановлено велетенський Прапор, розміром 20 на 6 метрів. А біля Прапора розміщено святковий хештег #ua28, що символізував 28-му річницю Незалежності України. Святкова інсталяція прикрашала площу три дні та стала популярною серед містян фото зоною. У ці три дні тривала патріотична акція «Селфі з Прапором» - учасникам було запропоновано зробити фото на тлі святкової інсталяції, викласти його на спеціальну сторінку у мережі Фейсбук та автоматично взяти участь у конкурсі, фотографії переможців котрого уже зовсім скоро будуть розміщені на Офіційному Сайті міста Ізюм.

      Поруч з Прапором 24 серпня, на Центральній площі міста відбувалась виставка майстрів декоративно-ужиткової творчості.

Увечері 24 серпня відбувся святковий концерт «Наші пісні. Наше життя» за участі кращих творчих колективів та солістів міста. Розпочалося дійство на проїжджій частині біля голосної сцені міста – діти в українських костюмах з прапорцями в руках виконали яскраву танцювальну композицію, наприкінці якої діти, тримаючи спеціально виготовлений Прапор України, довжиною 23 метри, вишикували величезне серце, котре символізувало нашу загальну любов до рідної Країни.

     Після яскравого відкриття на сцену із вітальними промовами вийшли заступник Ізюмського міського голови Костянтин Петров та Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр. Привітавши присутніх зі святами, вони нагородили Грамотою Ізюмського міського голови - за багаторічну плідну працю, високу професійну майстерність, невтомний творчий пошук, вагомий особистий внесок у культурне життя міста та патріотичне виховання підростаючого покоління – ізюмську дитячу письменницю Ольгу Братчук.

     Концертна програма цього року складалася із українських хітів за 28 років Незалежності, перед кожною піснею чи композицією ведучі розповідали її історію. Не дивлячись на те, що пісні існують давно – виконавці майстерно додали сучасного подиху, запалу та настрою кожній з них.

     Ось так Ізюм привітав Україну їз її 28-ю річницею Незалежності.

 

.

.

.

.