УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

20 вер. 2019
до Дня партизанської слави

Бібліотеки міста до Дня партизанської слави

 

    З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Другої Світової війни у бібліотеках міста до Дня партизанської слави проведено низку заходів.

    20 вересня працівниками міської бібліотеки – філії №1, в рамках літературно – музичної вітальні «Світ гармонії та краси» та спільно з громадською організацією «Центр культурно – просвітницьких ініціатив» було проведено патріотичну годину «Немеркнуче світло великого подвигу» та годину книжкових рекомендацій «Партизанськими стежками». На захід були також запрошені : учасник бойових дій Другої Світової війни Федорова Вікторія Олександрівна, ізюмська поетеса та письменниця Підгорна Тетяна Пилипівна, голова міської ради Ветеранів п’ятого мікрорайону Омельчець Лідія Іванівна. Вікторія Олександрівна поділилась своїми спогадами про тяжкі випробування, які випали на долю нашого народу в ті страшні роки війни. Своє оповідання «Яблука» зачитала Підгорна Т.П., яке пройняло всіх до сліз. Захід супроводжувався змістовними відео - презентаціями та доповнений бібліотечно – бібліографічним оглядом літератури .

    В міській дитячій бібліотеці організована книжкова виставка -перегляд «Сторінки історії розповідають». З літератури, представленої на виставці, можна дізнатись багато інформації про підпільну діяльність в роки Другої Світової війни.

    До уваги учнів ЗОШ№2 9-а класу та користувачів бібліотеки – філії №2 було проведено годину історичної пам’яті «Живе в народі пам’ять про героїв». На зустріч був запрошений краєзнавець міста Ізюм Маловічко Анатолій Олексійович . Працівники бібліотеки разом з Анатолієм Олексійовичем розповіли дітям про героїв Великої Вітчизняної війни нашого району, про партизанський рух на території рідного краю. До цієї дати оформлена книжкова виставка «День партизанської слави».

    Пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності та патріотизму.

 

.

.

.