УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





До Шевченківських свят

10 бер. 2016
заходи у бібліотеках міста

До Шевченківських свят

          Щороку в березневі дні  в бібліотеках міста проходять заходи, присвячені Тарасу Григоровичу Шевченко. За мету бібліотекарі ставлять розкрити багатогранність таланту нашого Кобзаря.

          Так в центральній бібліотеці в день народження митця 9 березня для студентів медичного коледжу відбувся тематичний вечір  «Шевченко Т.Г. в українській та світовій культурі». Присутні ознайомились з творчістю Шевченка, зокрема як художника. Особливо зацікавили присутніх ілюстратори творів  Шевченка: Т.Г.: Тимченко М., Сластіон О., Їжакевич, Седляра В., Шупляк О. Захід супроводжувався демонстрацією слайдів картин Шевченка і ілюстрацій до його творів. Також присутні ознайомились з книжковою виставкою «Струни Кобзревого серця»   

 

         Дитяча бібліотека для учнів 2-их класів ЗОШ № 4, провела поетичний віночок «Тарасова світлиця». Захід проходив біля книжкової виставки «В сім’ї вольній новій» та супроводжувалися комп’ютерними слайдами та вікториною.

          На Шевченківське свято до ІЗОШ №12, 2а клас завітали бібліотекарі бібліотеки -філії №1. Вони провели поетичне асорті "На струнах Кобзаревої душі", на якому ознайомили дітей з біографію письменника, ознайомили з його творчістю, а також діти дізналися про те , що Шевченко був не тільки українським письменником а й художником.

        В середу, 9 березня, в приміщенні дитячого відділу бібліотеки – філії №2 пройшов захід – короткий літопис з дитинства Тараса Шевченка «Кобзарем ми його звемо. Так від роду і до роду: Кожен вірш свій і поему Він  присвячував народу.». Присутні переглянули фільм «Дитинство Тараса» та розповідали вірші написані поетом. До Шевченківського свята в бібліотеці оформлена  книжкова виставка «У кожного своя доля і свій світ широкий.»

.