УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

10 груд. 2019
Літературна екскурсія

Літературна екскурсія в Ізюмській центральній бібліотеці

 

Поезія – це струни відчуттів,

Це музика Вселенської любові,

Поезія-це скарб усіх віків,

Це діамант величиною в слово!

Ігор Федчишин.

    9 грудня в Ізюмській центральній бібліотеці відбулася зустріч з учнями 8-А класу ІЗОШ №4, керівник Вєтрова Наталя Миколаївна. Тема нашої літературної екскурсії – сучасна українська поезія.

    Бібліотекарі Іванюшенко В.І. та Чернишова І.А. підготували для дітей розповідь про сучасний стан літературного процесу в Україні, відомості про провідних поетів сьогодення: Івана Малковича, Юрія Андруховича, Василя Голобородька, Галини Кирпи та ін. За допомогою мультимедійних засобів учні мали змогу почути вірші у виконанні самих авторів або професійних читців.

    До зустрічі була організована книжкова експрес – виставка «На теренах сучасної поезії». Особу увагу бібліотекарі приділили саме поетам Харківщини.

    Справжня поезія – неповторна. Це не завжди означає виняткову оригінальність чи сміливий експеримент. Поезія може розповідати і про цілком знайомі, буденні речі звичай ними словами, але розкривати їх по-новому, давати нам новий погляд. Творчість поета саме і полягає у тому, щоб знайти цей новий , ніким ще не випробуваний спосіб поєднання слів, який може вразити читача, знайти шлях до його душі і залишити у ній слід. Змінити щось в людині назавжди. Це і намагаються робити сучасні митці України.

.