УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

нова виставка в музеї

17 бер. 2017
«Мир через Культуру»

«Мир через Культуру» нова виставка в музеї

 

 17 березня 2017 року в Ізюмському краєзнавчому музеї імені М.В. Сібільова відкрилася художньо-документальна виставка «Мир через Культуру», присвячена історії створення Пакту Реріха.  

Сьогодні, коли людство задихається від постійних збройних конфліктів, девіз Миколи Реріха «МИР через Культуру» знаходить широкий відгук серед світової громадськості. У квітні 2012 року в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі відкрилася художньо-документальна виставка «Пакт Реріха. Історія і сучасність». Вона була створена Міжнародною громадською організацією «Міжнародний Центр Реріхів» і отримала величезну підтримку ООН та ЮНЕСКО. 

Протягом останніх років виставка пройшла в країнах Європи, Азії та Америки.  Вона була підтримана на найвищому урядовому рівні. У квітні 2015 року на урочистому відкритті виставки в приміщенні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун звернувся до урядів і народів усіх країн світу із закликом просувати ідеї Пакту Реріха.

Харківщина одна з перших в Україні почала втілювати ідею Миколи Реріха «Мир через культуру»  в однойменному художньо-документальному  виставковому проекті, Мета якого - ознайомлення громадськості з ідеями Пакту Реріха про значення Культури як потужного чинника, в якому криється запорука мирного існування і стійкого розвитку цивілізації.

Виставки проекту експонувалися в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, в Національному юридичному Університеті ім. Ярослава Мудрого, в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка.

 Організатори проекту Харківське обласне об’єднання «Культурний Центр  імені М.К. Реріха», «Фонд Духовного Єднання Світу» та Первомайський науково-просвітний центр «Відродження Культури» надали нашому місту можливість одному з перших на Харківщині долучитися до проекту “Мир через Культуру”.

 На відкритті   виставки були присутні голова Харківської обласної організації «Культурний Центр імені М.К. Реріха», директор «Музею життя і творчості родини Реріхів», член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» Надточій Тетяна Леонідівна, голова Центру «Відродження Культури», директор Первомайського краєзнавчого музею  Логінова Марина Юріївна,  заступник Ізюмського міського голови з економічних питань Петров Костянтин Євгенович, начальник Управління культури Ізюмської міської ради Яснова Олена Іванівна,  керівники громадських організацій,  творчих об'єднань, керівники закладів освіти, культури, представники засобів масової інформації.

 

.

.

.

.

.

.

.

.