УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

10 трав. 2019
до Чорнобильських роковин

Бібліотеки міста до Чорнобильських роковин

 

     Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їхні соціальні, економічні і побутові умови життя.

     Щоб глибше зрозуміти весь трагізм становища, в яке потрапили мільйони людей, знайти коріння цього всенародного лиха, в бібліотеках міста Ізюма були проведені заходи циклу «Наш вічний біль – Чорнобиль».

     З  12 по 27 квітня в міській бібліотеці-філії №1 діє книжкова виставка «Біль і крик душі під знаком Чорнобиль». Документальні та художні твори, представлені на ній, ознайомлять всіх бажаючих з деталями трагедії на ЧАЕС, її наслідками та подвигом героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи собою, першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи.

     В міській бібліотеці-філії №2 працює книжкова виставка «Терновий вінець Чорнобиля».

Напередодні річниці Чорнобильської трагедії центральна міська бібліотека для учнів 10-х класів ІЗОШ №4 провела літературний набат «Чорнобильська рана землі».

     «Чорнобиль – біль душі людської» - таку назву мав урок-спомин, що пройшов 24 квітня в міській дитячій бібліотеці для учнів 3-А класу ІЗОШ №4. Бібліотекарі Сучкова Л. І. та Шевченко Ю М. розповіли школярам про події далекого 1986 року в маленькому містечку Чорнобиль та про аварію на ЧАЕС, ілюструючи розповідь відеороликами та слайд-презентацією. Діти стали активними учасниками заходу, декламуючи вірші про красу природи та мирне життя до аварії на ЧАЕС, про вогонь, пожежу та героїв-пожежників; висловлюючи свої думки про чорнобильську трагедію. Виставка-інсталяція «Чорнобиль – мій біль, мій жаль…» стала яскравим доповненням до уроку та ознайомила присутніх з художніми та документальними книгами даної тематики.

     25 квітня в методичному кабінеті ДНЗ «Ізюмський РЦПО» відбувся захід, присвячений 33-річниці аварії на Чорнобильській АЕС. На заході були присутні учні групи КС-318 майстри виробничого навчання: Соломко Л.Б., Шеремет І.М., класний керівник Ошурко Н.О., викладач правознавства Владикіна О.В.

     Захід відкрила завідувач бібліотекою Якімова В.О. Про трагічні сторінки Чорнобильської трагедії розповіли працівники міської бібліотеки-філії №1 Харківська А.В. та Єньшина І.М. Для відвідувачів було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Біль і крик душі під знаком Чорнобиля» та перегляд тематичних відеороликів: «Чорнобиль – 15 фактів про катастрофу» та «Чорнобиль та його наслідки». Присутні вшанували загиблих на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.

     Бібліотекар міської бібліотеки-філії №2 Щербатюк Л.В. провела 25 квітня  захід, присвячений роковинам Чорнобильської катастрофи «Професія рятівник. Чорнобильська трагедія» для учнів 8-Б класу ІЗОШ №10.

     Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

 

.

.

.