УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





в закладах культури міста

4 жовт. 2019
День людей похилого віку

День людей похилого віку у закладах культури

 

     Щорічно 1 жовтня Україна відзначає День людей похилого віку, вшановуючи старших людей – їхній життєвий шлях, досвід.

     У місті Ізюм цього року відбулась ціла низка заходів до цього свята.

     Бібліотеки міста запропонували одразу кілька заходів – у центральній міській бібліотеці було влаштовано літературну виставку-підбірку «Хай не спішать літа на ваш поріг».

     1 жовтня літературно-музична вітальня «Світ гармонії та краси», міської бібліотеки-філії №1, зібрала своїх читачів на захід «Добро й милосердя єднають серця». До цього заходу в бібліотеці була оформлена виставка-інсталяція «Щоб старість доброю була». Ця зустріч надихнула присутніх на спогади про яскраві моменти з життя: свою юність, свої мрії, народження та виховання дітей, появу онуків. Дуже швидко минають літа, але дні сповнені уваги та любові рідних не дають сумувати. Гості бібліотеки прийшли до висновку, що такі задушевні бесіди додають бадьорості та зігрівають серця.

     Цього ж дня, за традицією, у Будинку культури «Сучасник» відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана «Іде назустріч мудрість сивочола». Розпочав концерт ансамбль «Бравісімо» - це було музичне привітання від викладачів Ізюмської дитячої музикальної школи. Після їх виступу жителів мікрорайону Піски привітав зі святом міський голова Валерій Марченко. Порадували своїми виступами співаки міського рівня Демиденко О., Русінов Ю., Горєлова Л. У концерті також приймали участь дитячі колективи БК «Сучасник» - вокальний (керівник Ріпак Д.М.) та танцювальний колектив «Сюрприз» під керівництвом Іваненко М.В. Завершив концерт кавер- дует «Ідея». Жителі мікрорайону Піски були дуже задоволені і дякували організаторам свята для людей похилого віку та ветеранів.

     Творчі колективи Міського Палацу культури взяли участь у Святковому концерті до Дня людей похилого віку, що відбувся у Ізюмському тер центрі. Свої виступи присутній подарували Зразковий аматорський колектив спортивного та бального танцю «Елегія» та Вокально-інструментальний колектив «Вокаліз».

     Наступного дня, 2 жовтня в КДК «Спартак» на новій сцені відбувся звітний концерт міського хору «Криниченька» під керівництвом Григорія Редька. Захід присвячений до Дня Українського козацтва та Покрови пресвятої Богородиці не залишив байдужим ні одного глядача. У заповненій залі півтори години тривав звіт колективу. Присутні на концерті глядачі щиро аплодували артистам за чудові миті спілкування, за чуттєві пісні і навіть танцювали. Для поціновувачів української пісні пролунали найкращі композиції з репертуару колективу. З нагоди свята хор привітала начальник Управління культури Яснова О.І. та побажала подальшої плідної творчої праці. Подякувала за пропагування української пісні, за збереження рідних традицій. Також колектив привітала ізюмська рада ветеранів та вручили їм почесну грамоту. За вагомий внесок в розвиток української культури «Криниченьку» нагородили грамотою директора Міського Палацу культури Деканенко О.А.

 

.

.

.

.