УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Жалобний захід

22 лист. 2019
Не маємо право забути: ізюмчани відзначили роковини Голодомору 1932-1933 років

 

Не маємо право забути:

ізюмчани відзначили роковини Голодомору 1932-1933 років

 

Щороку, традиційно, у 4-ту суботу листопада в Україні згадують жертв великого геноциду, схиляючи голови в жалобі та запаливши свічки пам’яті за невинно вбитими Голодомором українців. Цьогоріч Україна вшановує 86-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. 

23 листопада на горі Крем’янець біля Пам’ятного знаку жертвам Голодомору  1932-1933 рр.  відбувся загальноміський жалобний мітинг. Щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких на родючих землях змушували вмирати від голоду, на траурному заході зібралося керівництво міста, працівники підприємств, управлінь, організацій міста, громадськість.

У своєму виступі заступник  Ізюмського міського голови  Володимир Мацокін  виказав слова скорботи за загиблими під час геноциду та закликав ізюмчан долучитись до  Всеукраїнської Акції  і ввечері запалити свічки в пам’ять і за майбутнє  на підвіконнях, в серці, душі.

Директор краєзнавчого музею Ольга Махортова теж виступила перед присутніми, ознайомила з історичними фактами Голодомору, які стосувались безпосередньо тих подій на території Ізюмщини.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих від Голодомору, після чого  поклали хліб, квіти та лампади  до пам’ятного знаку.

Наприкінці заходу духовенство міста відслужило заупокійну літію за жертвами голодоморів.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.