УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

29 січ. 2020
Пам’яті Володимира Висоцького

Пам’яті Володимира Висоцького

 

     25 січня 2020 року Володимиру Семеновичу Висоцькому виповнилося би 82 роки. З метою вшанування пам’яті видатного поета, співака, актора, Громадянина з великої літери, працівники Ізюмської центральної міської бібліотеки підготували вечір-портрет «Прометей буремної пісні», який провели 28 січня для відвідувачів Ізюмського територіального центру.

      Вплив його пісень, віршів, акторських робіт ми відчуваємо і в ХХІ столітті, а в другій половині ХХ століття не було жодної людини, яка б не чула про Висоцького, не чула його пісні. Енергія, яка випромінювалася з його рядків, незабутнього голосу, була як цунамі, яка підхоплювала, несла, входила в серця, душі і залишалася назавжди.

     Він написав більше шестисот пісень. Це нечувано багато, і як гірські вершини, пісні абсолютно різні, несхожі одна на іншу. Пісні Висоцького миттєво розумів і відчував будь-хто : робочий і поет, чиновник і останній п'яниця, хлопчисько-підліток і ветеран війни. Тому що, у піснях цих є те, що може підтримати в скрутну хвилину, - є невичерпна сила, чесність, відвертість, непоказна ніжність і розмах душі людської.

     Саме за допомогою віршів, пісень, хроніки, фотографій бібліотекарі Іванюшенко В.І. та Чернишова І.А. розкрили перед глядачами непростий і дуже короткий шлях життя видатного митця. З екрану лунав хрипкий голос Володимира Висоцького, а ми в залі переживали палітру почуттів: уважне прослуховування воєнних пісень змінилося на світлий смуток від ніжної лірики, пісні з фільму «Вертикаль» співали майже хором, справжні веселощі панували під час «Утренней гимнастики» та «Письма в редакцию», та інших гумористичних пісень, кадри з фільму «Место встречи изменить нельзя» викликали радість згадування улюблених кадрів та акторів.

     Останньою піснею була «Я вернусь», де є рядки

     «Я конечно вернусь весь в друзьях и в делах

     Я конечно спою я конечно спою не пройдет и полгода.»

     Так, Володимир Висоцький повертається до нас в своїх піснях, акторських роботах, віршах, в нашій пам’яті.

 

.

.