УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





День міста Ізюм

22 черв. 2017
Ізюм відзначив свої 336!

10 червня 2017 року місто Ізюм насичено та цікаво  відсвяткувало свій 336-й День народження.

       Урочиста частина свята, яку відкрив Ізюмський міський голова Валерій Марченко,  розпочалась біля сходів до Шевченківської алеї. З цього моменту розпочалась і  ціла низка цікавих заходів, які проходили аж до півночі. Традиційно кращі таланти міста своїми виступами радо вітали керівництво міста і почесних гостей, серед яких були  помічник голови Харківської обласної ради   та представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. До речі, саме на День народження міста Ізюмський міський голова підписав  Меморандум про співробітництво між компанією GIZ та Ізюмською міською радою.  Це означає, що в нашому місті продовжиться реалізація грантових проектів за підтримки уряду Німеччини.. Меморандум набрав чинності з дня підписання та діятиме до кінця 2019 року.

       Неподалік фонтану, у парку, «Літературно-музичне кафе» гостинно зустрічало шанувальників поезії та музики. Там своїми виступами радували глядачів місцеві поети та хорові колективи.

       Звичайно, традиційною подією свята був фестиваль-конкурс «Ярмарок полуниці» та конкурс на кращу композицію з квітів «Квіткова вишиванка». Після підведення підсумків журі на чолі із секретарем Ізюмської міської ради Артемом Єрдаларяном, усі учасники були нагороджені подяками за участь. А переможці очікували свого нагородження ввечері на центральній сцені.

       Упродовж святкового ранку проходила акція «Я з полуничного міста». На галявині «Дитячий ігроленд» усі, хто долучився до цієї акції та прийшов на свято із полуничним елементом у зовнішньому вигляді, могли отримати пам’ятний подарунок.

Неподалік фонтану, у парку, усіх гостей свята вітала Українська Слобода – імпровізоване українське подвір’я, де Господар із Господинею, а також їх куми, радо вітали усіх – співали і танцювали, пригощали українськими смаколиками, проводили цікаві ігри, взяти участь у яких могли усі бажаючі, отримавши за це гарні призи.

       По всій території парку розташувався виставка-ярмарок робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, в якій взяли участь майстри з міста Ізюм та міст інших областей України. Роботи майстрів вражали своїм різноманіттям та майстерністю виконання. Виставка поєднала багато напрямів творчості: традиційна народна вишивка, сучасна вишивка нитками, бісером та стрічками, соломоплетіння, флористика, бісероплетіння, живопис, макраме, в’язання, народна лялька, український оберіг, кераміка, декупаж, квілінг та багато інших. Виставка привернула увагу  присутніх  – увесь час коло майстрів було багато людей, які не тільки роздивлялись, а й купували вироби.

       Неподалік від виставки теж було цікаво. Для наймолодших ізюмчан була підготовлена розважально-ігрова конкурсна програма «Дитячий ігроленд». Також усі бажаючі могли спробувати себе у малюванні в альтернативних техніках. Крім того, працівники дитячої художньої школи робили усім бажаючим український боді-арт – розмальовували обличчя та руки різними малюнками і візерунками.

       Вранішня розважальна програма вражала своїм різноманіттям – кожен гість свята міг знайти собі заняття до душі. Окрім заходів у центральному парку, на центральній площі працювали атракціони та святкова торгівля.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

       Ввечері, О 18-30 годині, розпочалась друга, урочиста частина свята. 

       Ізюмський міський голова Валерій Марченко та Владика Єлисей привітали ізюмчан з Днем народження рідного міста. Валерій Віталійович у своєму вітальному слові побажав миру та процвітання рідному місту, а ізюмчанам — добра і злагоди. 

       Після привітань настала традиційна мить урочистого відзначення ізюмчан.

       Грамоту та квіти від міського голови, а також вінчальну ікону та сертифікат на вінчання у будь-якому храмі міста Ізюм від Архієпископа Єлисея отримали молодята, які побралися саме на День міста – Ольга та Павло Димогло.

       Традиційно на день міста прийнято відзначати  новонароджених громадян, які народились саме в цей день. Але 10 червня жоден малюк так і не народився, хоча дві матусі чекають появлення на світ малюків  з дня на день. Вони отримають освячені золоті хрестики та сертифікати на хрещення в будь-якому храмі міста від Владики Єлисея.

       Також Валерій Марченко нагородив кращих спортсменів нашого міста, які цього року стали переможцями на міжнародному рівні.

       Далі настала черга і переможців ранкових конкурсів.

       Грамотою Ізюмського міського голови та грошовим подарунком у розмірі однієї тисячі гривень від секретаря Ізюмської міської ради Артема Г Єрдаларяна була нагороджена переможниця виставки-конкурсу «Ярмарок полуниці» в номінації «Найбільша полуниця за розміром та вагою» Оксана Акульшина.

       Грамотою Ізюмського міського голови та грошовим подарунком у розмірі однієї тисячі гривень від депутата Ізюмської міської ради, директора комунального підприємства «Центральний ринок» Валентини Тимофієвої був нагороджений переможець  виставки-конкурсу «Ярмарок полуниці» в номінації «Найбільша кількість сортів полуниці, наданої на конкурс» Дмитро Гарькавенко.

       Грамотою Ізюмського міського голови та грошовим подарунком у розмірі однієї тисячі гривень від  Директора фітнес-центру «Новий вік»-  Тетяни Пивовар був  нагороджений переможець виставки-конкурсу “Найкраща квіткова композиція – «Квіткова вишиванка”  Любов Жмур.

       Разом з тим були нагороджені і всі ті, хто взяв активну участь у підготовці та проведенні свята міста. Ізюмський міський голова Валерій Марченко вручив начальнику управління культури Ізюмської міської ради Олені Ясновій квіти на знак вдячності  за організацію та проведення Дня міста Ізюм та сертифікат на отримання солодких подарунків, у кількості 1200 штук, для вихованців творчих колективів, які взяли участь у проведенні свята.

       Подяками голови Харківської обласної ради Сергія Чернова за сумлінну працю, вагомий особистий внесок в соціально-економічний розвиток регіону, високий професіоналізм та з нагоди 336-річчя утворення м. Ізюма були  нагороджені начальник управління культури Олена Яснова,  директор КП «Благоустрій м. Ізюм» Юрій Бриль, директор Ізюмського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Євгенія Ярова.

       Після концерту творчих колективів міста найочікуванішою подією дня став виступ Народного артиста України Павла Зіброва. Він виконав свої найвідоміші пісні, чим дуже порадував глядачів, яких на той час зібралось стільки, що площа ледь вміщувала усіх бажаючих побачити виступ зірки української естради. Кульмінацією свята став яскравий святковий салют.

       І завершила святковий день загальноміська дискотека, до якої могли долучитися усі та яка відбулась за фінансової підтримки депутата Ізюмської міської ради Олега Бондарєва.

       В цілому свято 336-ї річниці Дня міста Ізюм стало однією з найяскравіших подій року, що, слід сподіватись, надовго залишиться у пам’яті жителів та гостей нашого рідного, такого солодкого і гарного міста.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.