УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Мітинг до Дня скорботи

22 черв. 2017
Мітинг до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

Мітинг до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

          22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті. Він тривав кілька довгих років, одних із самих довгих років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Не судилось пережити цю мить, адже це тільки мить у тисячолітній історії всього нашого людства.

          Кожен раз в цей День ми згадуємо. Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.

          Пам’ять - хитра штука. Вона частенько зраджує нам. А потім знову 22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ... і ...

          Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говоримо своїм дітям. Ми стали передавати це з покоління в покоління. Ми закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях. Вона є в наших національних календарях: Україна встановила цю дату Указом Президента України від 17-го листопада 2000-го року № 1245/2000, вона має назву «День скорботи и вшанування пам’яті жертв Війни в Україні».

         У нашому місті 22 червня традиційно відбувся мітинг біля пам’ятника «Скорботна мати». З промовами на заході виступив секретар Ізюмської міської ради Артем Єрдаларян та почесний громадянин міста Ізюм, голова Ізюмської міської ради ветеранів Микола Григоренко.  Пам’ять загиблих у роки війни присутні вшанували хвилиною мовчання, а протоієрей Олексій Годлевський та протодиякон Димитрій Шилько разом із архієрейським хором відслужили літію по загиблим. Завершився мітинг покладанням квітів до братської могили.

 

.

.

.

.

.

.

.