УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

В бібліотеках міста

29 січ. 2018
День пам'яті героїв Крут

День пам’яті героїв Крут

 

29 січня – день пам’яті про героїчний подвиг і звитягу в ім’я України та її незалежності і водночас день скорботи й туги про найкращих її синів. Зимового кривавого дня під станцією Крути, що на Чернігівщині, на захист Української Народної Республіки в розпал революційного зламу 1917-1921 років добровільно стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи. Жменька сміливців виступила проти навали більшовицьких загонів.

Під Крутами сніг і пронизливий вітер

У січні ридає, голосить, гуде;

Шукає могили, де воїни-діти

На вічнім спочинку…

Вже традиційно, кожного року працівниками бібліотек Ізюмської ЦБС проводяться заходи до Дня пам’яті героїв Крут.

Напередодні , у п’ятницю, 26  січня бібліотекарями філії №1 Харківською А.В. та Єньшиною І.М. проведено патріотичну годину для учнів  груп К-315, АЗ-315 Ізюмського регіонального центру професійної освіти «Крути – наша слава, наша історія»; а у ІЗОШ № 2 для учнів 4-х класів  бібліотекар філії №2 Чередниченко О.Г. провела історичний відео огляд «Юні оборонці Батьківщини».

«Згадаймо юність, що горіла в Крутах» - під такою назвою 29 січня в міській дитячій бібліотеці пройшла інформаційна година для учнів учнів 9-А класу ЗОШ №4. Школярі переглянули документальний фільм, здійснили віртуальну подорож на незвичайний меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут».

А у центральній міській бібліотеці  до 100-річчя пам’яті героїв Крут пройшов вечір-реквієм «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ» для учнів  груп Ф-11 та Ф-21 Ізюмського медичного коледжу.

 

.

.

.

.

.

.