УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Європейський ярмарок

19 трав. 2018
День Європи в Ізюмі

День Європи в Ізюмі

 

19 травня другий рік поспіль Ізюм долучився до святкування Дня Європи. Цього дня на ізюмчан та гостей міста чекала цікава святково-розважальна програма: центральний парк перетворився в осередок європейської культури, де можна було побачити різнобарв’я прапорів країн-членів ЄС, долучитися до їхніх традицій та звичаїв, скуштувати страви національної кухні тощо. Участь у заході взяли організації, підприємства та громадські об’єднання Ізюма.

Відкриваючи святковий «Європейський ярмарок», Ізюмський міський голова Валерій Марченко зазначив, що завдяки угоді про безвізовий режим з ЄС, підписаною Президентом України Петром Порошенком минулого року, мільйон українців, серед яких і ізюмчани, мають змогу відвідати європейські країни. А завдяки підтримці Голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної наше місто мало змогу взяти участь у багатьох спільних українсько-європейських економічних, соціальних та культурних проектах, тим самим наблизивши ізюмську громаду до європейських стандартів. Валерій Віталійович також повідомив, що делегація Ізюма з офіційними візитами у минулому році відвідала місто Андрихув (Польща), а у цьому році – місто Хоні (Грузія), де були підписані угоди про співробітництво в екононмічній, соціальній та культурній сферах. Підсумовуючи, очільник міста сказав про те, що День Європи для українців – це день проголошення підтримки спільних цінностей, знайомства з історією, економікою і культурою різних країн континенту, бо знання національних особливостей, традицій – вірний шлях до порозуміння, поваги між народами і відкритості людських сердець, яка руйнує будь-які кордони.

У супроводі керівників міста ізюмчани стали свідками неймовірно веселого театралізованого дійства. Український, французький, грецький, німецький, голландський, італійський, іспанський, турецький, словенський, чеський, польський, англійський, грузинський павільйони гостинно зустрічали та пригощали стравами європейської кухні. Кулінарія цього дня посіла найважливіше місце. Учасникам дійства вдалося оцінити смакові якості найвідоміших брендів національних кухонь. Не просто було втриматися, щоб не спробувати українське сало і вареники, грузинське хачапурі і шашлик, німецькі ковбаси, голландські сири, турецькі солодощі, італійську пасту та піца, грецьки салати – цього дня столи буквально ломилися від національних страв. А вина! Цей сонячний напій став головним атрибутом будь-якого столу.

Того дня міське керівництво подувало і у затишній паризькій кав’ярні, і на веселому польському ярмарку, і на футбольному матчі за участі англійської королеви, і на офіційному заході з Ангелою Меркель у Бундестазі, і у старовинній Венеції, і на турецькому святі танцю та грузинському пісенному фестивалі.

Від міської влади на знак подяки за участь та креативно-творчий підхід до конкурсу очільник Ізюма Валерій Марченко вручив учасникам заходу Подяки та солодкі торти із зображенням країни, яку вони представляли.

А поки ізюмчани дегустували страви європейських країн, біля фонтану розпочався святковий концерт за участі творчих колективів та виконавців міста Ізюм, в якому учасники виконували колоритні пісні та яскраві танці країн Євросоюзу.

Приємно було бачити, що ізюмчани залюбки долучились до святкування Дня Європи у нашому місті. Це все давало змогу ще раз наочно переконатися, що українське та європейське суспільство тісно пов’язані між собою не тільки географічно, а й в історичному та духовному сенсі.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.