УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Бібліотеки міста

20 лют. 2019
до Дня Героїв Небесної Сотні

Бібліотеки міста до Дня Героїв Небесної Сотні

 

      До Дня Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Ізюма пройшли заходи, присвячені вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.  

     З цієї нагоди у читальному залі Ізюмської центральної міської бібліотеки працює виставка-шана «Українці-нація героїв».

     Також для студентів групи А-26 Ізюмського медичного коледжу відбувся вечір-присвята «Герої не вмирають…просто йдуть», під час якого був переглянутий документальний фільм про Героїв Небесної Сотні.

     Працівники бібліотеки-філії №1 провели патріотичну годину «Небесна сотня, чиста та вічно жива, нам каже з неба: « Доброї дороги…» для учнів 9-А та 9-Б класів ІЗОШ №12. Учасники заходу читали вірші, присвячені героям Революції Гідності та їх родинам і присвятили хвилину мовчання «Вічна пам’ять Небесній Сотні!» загиблим.

     Міська дитяча бібліотека запросила учнів 5-Б та 6-В класів ІЗОШ №4 на масовий захід «Вони вічно житимуть в наших серцях, пам’яті та душах», де відбулася презентація книги «Небесна Сотня». Це – книга-реквієм, спроба лаконічно розповісти про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну,незалежну, демократичну Україну. Серед героїв Небесної Сотні – і наші земляки, харків’яни – Євген Котляр, Владислав Зубенко та Юрій Паращук, про життя і подвиг яких школярі дізналися з електронної презентації та сторінок книги.

     Завідуюча міською бібліотекою-філією №2 спільно з працівниками БК «Сучасник» провели захід  під  назвою  «Сива кача дивиться з небес», який супроводжувався відео переглядом та презентацією. Вони разом з учнями ІЗОШ № 6 відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.

 

.

.

.

.

.