УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





У місті Ізюм

26 квіт. 2019
Мітинг до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Мітинг до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи

 

26 квітня 2019 року минає 33-й рік з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції – однієї із наймасштабніших техногенних катастроф в історії людства.

В цей пам`ятний день в Ізюмі, вшановуючи людський подвиг, мужність, героїзм та відвагу ліквідаторів аварії на ЧАЕС, біля пам’ятника Чорнобильцям Ізюмщини   відбулось традиційне  урочисте зібрання «Атомне століття раною горить».

У заході взяли участь ветерани-учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, вдови, рідні та близькі постраждалих, громадськість, керівництво міста.

Зі словами скорботи за загиблими учасниками аварії та подяки тим, хто ціною власного здоров’я боронив світ від страшної трагедії,  виступив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін. Він побажав учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, постраждалим від її наслідків, їх родинам міцного здоров’я, злагоди та пошани.

На мітингу також виступили голова Ізюмської міськрайонної  організації “Спілка Чорнобиль України» Сергій Біліченко, голова Ізюмської ради воїнів-інтернаціоналістів Валентин Кочура та інші.

У своїх виступах вони сказали про те, що це тяжке випробування додало українцям відчуття єдності, мужності та солідарності.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час ліквідації аварії та померлих згодом в результаті її наслідків.

Під час заходу священнослужителями Ізюмської єпархії була проведена літія за загиблими і померлими учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

На жаль, на алеї з’явився ще один камінь з сімома прізвищами померлих за останній рік.

Закінчився урочистий мітинг, присвячений 33-й річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції, покладанням квітів до пам’ятника Чорнобильцям Ізюмщини.

.

.

.

.

.

.