УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Ізюмська дитяча хуоджня школа ім. С.І. Васильківського

27 вер. 2019
Відкриття втіленого міні-проекту

Відкриття втіленого міні-проекту

у Ізюмській дитячій художній школі ім.. С.І. Васильківського

 

          27 вересня в Ізюмській дитячій художній школі ім. С.І. Васильківського відбулося відкриття міні-проекту розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», який традиційно проводився Харківською обласною радою. Проект «Інноваційні ресурси закладу художньої майстерності — новий освітній та просвітницький етап сучасного сприйняття мистецтва» було представлено за  підтримки керівництва міста, депутатського корпусу Харківської обласної ради, Управління культури Ізюмської міської ради, ініціативної групи батьківської ради.

            Метою цього проекту було  осучаснення  закладу позашкільної мистецької освіти шляхом інтеграції інноваційних форм роботи у освітній процес, спрямованих на всебічній розвиток особистості, збереження національних традицій українського народу, ознайомлення зі світом мистецтва.

            Завдяки реалізації проекту були внесені суттєві зміни в освітній процес закладу. Так, наприклад,  було відкрито кімнату сушки та випалу, де розпочався  процес випалу робіт з глини. Кабінет  скульптури було обладнано гончарним колом, що викликало  значний інтерес в дітей, які вже з початку нового навчального року отримали можливість навчатися працювати на гончарному колі. Виставкову залу обладнали одним з інтерактивних комплектів, що дозволяє розпочати роботу з проведення відео-лекторіїв, уроків з історії образотворчого мистецтва. Другий мультимедійний інтерактивний комплект було встановлено в класі-майстерні з образотворчого мистецтва, що дозволяє проводити уроки в інтерактивній формі, забезпечує наочність та значно поліпшить засвоєння учнями матеріалу.

            На відкритті проекту були присутні  почесні гості, серед яких  Ізюмський міський голова В.Марченко, заступник Ізюмського міського голови  з питань економіки та фінансів К.Петров, депутат Харківської обласної ради В.Ісламов, начальник Управління культури Ізюмської міської ради О.Яснова, представники ініціативної групи батьків, які на власноруч ознайомилися з результатами втіленого в художній школі міні-проекту.

            З інноваціями гостей знайомила директор школи Н.Чернишева за участю провідних викладачів Н.Маріненко (живопис, рисунок, композиція та історія образотворчого мистецтва ) та В.Сороки  (скульптура).

            Впевнені, що це лише перший крок, втілений з метою осучаснення закладу початкової спеціалізованої мистецької освіти.

 

.

.

.

.