УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





Центральна міська бібліотека

3 груд. 2019
До Дня Збройних Сил України

До Дня Збройних Сил України

 

За нашу рідну Україну,

Що зберегли на всі віки -

Низький уклін і тричі «Слава»

Українські захисники.

С.Пазиченко

 

     Щорічно 6 грудня в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні сили України» відзначається День Збройних сил України.

     Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах та конфліктах від Київської Русі і до нашого часу.

     Сьогодні відбувається справжнє відродження українських збройних сил. Наша армія переозброюється, реформується і впроваджує нові стандарти.

     З метою виховання поваги до українських захисників, до історичного минулого нашої держави, формування почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості в Ізюмській центральній бібліотеці оформлена виставка-інформація «Погони честі:історія розбудови Збройних сил України».

     На виставці представлені матеріали про солдат і офіцерів Збройних сил, які гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків:розділ «Воїни ООС - захисники суверенітету України». З історією української зброї, війн та збройних конфліктів, військовою символікою держави та становленням Збройних сил знайомлять читачів бібліотеки книги, розміщені в розділу виставки «Історія українського війська».

    Доблесть і честь солдатів і офіцерів – в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили.