УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ





Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Новини


4 серп. 2023
Меценати для бібліотеки
Нові книги, меблі та інші подарунки для ізюмської бібліотеки

21 лип. 2023
Об’єднані творчістю
З 22 липня по 2 вересня 2023 року у місті Харків відбуватиметься обласна виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів Харківщини

20 лют. 2022
Управління культури Ізюмської міської ради
Онлайн акція «Герої не вмирають» (м.Ізюм)

Всі новини

Центральна міська бібліотека

16 січ. 2020
Вечір романсу

Вечір романсу у Центральній бібліотеці

 

Я романс о романсе пою,

Словно искренность светлого мира,

Я в романсах любовь познаю,

Лишь в романсе живёт моя лира.

 

     Двадцять перше століття не хоче розлучатися з романсом. Романс змінюється. Він то ускладнюється, стаючи розгорнутим монологом або сповіддю, то повертається до старої своєї форми. Але завжди - і в наші дні, як і в колишні - романс не може і дня без любові.

     В основу багатьох романсів лягли справжні історії великого кохання. Саме таким непересічним моментам життя був присвячений вечір відпочинку і романсу «Музи старовинних романсів», який відбувся 14 січня в Міському територіальному центрі. Захід підготували працівники Ізюмської центральної міської бібліотеки. Іванюшенко В.І. та Чернишова І.А. розповіли гостям вечора історії створення відомих романсів 19 – початку 20 століть. Глядачі почули пісні у виконанні класиків жанру Лемешева С.Я., Козловського І.С., Погудіна О.Є., Малініна О. М. та інш., переглянули уривки з улюблених стрічок.

     В цей святковий день в залі створилася піднесена, радісна, навіть трепетна атмосфера. Глядачі згадували свої історії, підспівували улюбленим виконавцям, ділилися враженнями.

     Ліричні визнання в романсах ніколи не зникнуть, поки є на Землі любов до матері, друга або подруги, до дітей, до близьких людей. Народжуватимуться нові романси разом з новими закоханими. Але ніколи не відлунають і старі ліричні романси - безцінний дар на усі часи"!

.

.