УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 





КЗ СМО "Ізюмська художня школа ім. С.І.Васильківського"

12 жовт. 2021
Посвята в "Юні художники"

     Буяє різнобарв'ям кольорів осінь. Невипадково, що саме в цей період природної осінньої краси у нашій державі відзначається Всеукраїнський день художника. Для нашої Ізюмської громади його відзначення вже багато років як набуло своїх особливих  та індивідуальних рис не тільки тому, що на Ізюмщині художньою творчістю займаються безліч талановитих майстрів-аматорів, твори яких інколи вражають своєю глибинною духовністю, а й тому, що в цей день ми відзначаємо і День народження нашого земляка – відомого  українського живописця та  пейзажиста Сергія  Івановича Васильківського, ім'я  якого з гордістю носить Ізюмська  художня школа.

     Наш комунальний заклад спеціалізованої мистецької освіти, в якому працюють як досвідчені викладачі, так і молоді талановиті педагоги, завжди повний малечі, що прагне навчитись гарно малювати  та отримати початкове розуміння канонів та знань  з образотворчого мистецтва. З  метою перетворення  навчання на справжнє задоволення, у закладі постійно йде робота щодо впровадження нових творчих ідей, які з успіхом реалізуються учнями.

     Але при цьому є й незмінні традиції, однією з яких, саме в ці жовтневі дні є посвята в «Юні художники». Отримавши перші чотири роки навчання  початкові навички, діти умовно ніби «перетинають кордон», що віддаляє їх від «зрілої майстерності» учнів старших класів. Перетину цього «умовного кордону» і присвячений цей веселий, але при цьому й дуже піднесений захід, святкову урочисту атмосферу  якому додають і відповідне стилізоване вбрання учнів, і вручення їм старшокласниками індивідуальних шкільних значків «Юний художник», після складеної імпровізованої клятви служіння Мистецтву, і виступи почесних гостей з врученням відзнак викладачам закладів.

     А квестові завдання, до яких і цього року із задоволенням залучилися батьки вихованців - стають справжньою грою дорослих та дітей.  Свято, метою впровадження якого було і укріпити дружбу між учнями, об’єднавши їх в єдиному прагненні до відмінного навчання,  і дати їм відчути серйозну відповідальність при переході до старших класів, але при цьому створивши невимушену святкову атмосферу – з кожним роком набуває своїх нових та сучасних рис.

     Бажаємо розквіту юних талантів на Ізюмщині  та плекаємо розумну, кмітливу,  естетично-виховану українську молодь.

 

.

.

.

.

.

.

.

.